Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας EICMA 2021 στο Μιλάνο ο Valentino Rossi Στην EICMA 2021 στο Μιλάνο έγινε η παράδοση της μοτοσυκλέτας στον “Γιατρό”βρέθηκε μπροστά σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Η Yamaha σχεδίασε και κατασκεύασε μια ιδιαίτερη αγωνιστική R1 την οποία αφιέρωσε τον Ιταλό superstar. Η Yamaha R1 GYTR VR46 παραδόθηκε στον Valentino Rossi στη διάρκεια της εμφάνισής του στο One More Lap γεγονός της έκθεσης EICMA 2021 στο Μιλάνο μπροστά σε εκατοντάδες φίλους του Ιταλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδιαίτερη αυτή R1 έχει ως βάση την αγωνιστική YZF-R1 η οποία φέτος κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Η Yamaha τοποθέτησε όλα τα κορυφαία εξαρτήματα του αγωνιστικού τμήματος GYTR πάνω στη μοτοσικλέτα, ενώ το κουστούμι είναι όλο από ανθρακονήματα. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί στα 22 λίτρα, το υποπλαίσιο είναι εντελώς νέο από ανθρακονήματα, ενώ τα μαρσπιέ, το τιμόνι, ακόμα και το πλαίσιο στη μοτοσυκλέτα είναι ρυθμιζόμενα.

Σύστημα εξάτμισης της Akrapovic και ψαλίδι με τη γέφυρα στο κάτω μέρος.

Grazie Vale από τη Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Brembo έχει αναλάβει τα φρένα με την κορυφαία αγωνιστική της σειρά, ενώ η Ohlins έχει φροντίσει για τιςΑυτή είναι η πρώτη φορά που ο Rossi επισκέφτηκε την EICMA αναρτήσεις με εργοστασιακό εξοπλισμό. Στον τετρακύλινδρο κινητήρα των 999 κ.εκ. έχουμε ειδική μονάδα διαχείρισης ECU REX 140 της Marelli η οποία ανεβάζει την απόδοση του συνόλου, ενώ οι εισαγωγές αέρα, οι αισθητήρες και το λογισμικό έρχονται απευθείας από το WSBK.

Ο σχεδιασμός και ο χρωματισμός είναι πολύ ιδιαίτερος και προσεκτικά φτιαγμένος για τον Valentino Rossi. Στα φέρινγκ δεσπόζουν τα λογότυπα της VR46, ενώ στην οθόνη TFT μόλις ανοίγει η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται ο χαιρετισμός “Grazie Vale”!

Το βίντεο παρουσίασης του R1 VR46.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή EICMA 2021: Η Αυτού Εξοχότης Valentino Rossi

Αποστολή EICMA 2021: Η μοτοσυκλέτα της 1ης ημέρας!

Με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις έρχεται η έκδοση SP του Yamaha MT-10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης