Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της μοτοσικλέτας, ο Arturo Magni, μας άφησε πριν από πέντε Αμέτρητες νίκες σε παγκόσμιο επίπεδο για τον μεγάλο Ιταλό μηχανικό…χρόνια αφήνοντας πίσω του τεράστια κληρονομιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ως μηχανικός της Gilera και μετέπειτα ως επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της MV Agusta τη δεκαετία του ’70 ο Magni ήταν εκείνος που βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση 37 παγκόσμιων τίτλων στους κατασκευαστές χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Έργο τέχνης με την σφραγίδα της MV Agusta...

38 παγκόσμιοι τίτλοι οδηγών πέρασαν από τα χέρια του Magni

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Giacomo Agostini είναι ένας από τους αναβάτες που ο Magni βοήθησε να κατακτήσει 15 τίτλους και τώρα ήρθε η ώρα της αναγνώρισης. Η μικρή ιταλική φίρμα Magni δημιούργησε ένα vintage μοντέλο αφιερωμένο στον “πατέρα” της εταιρίας με την κωδική ονομασία Red Heart. Πρόκειται για ένα εικονικό μοντέλο στα πρότυπα των αγωνιστικών MV Agusta το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρικύλινδρο κινητήρα 800 κ.εκ.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό από χρώμιο και μολυβδαίνιο, ενώ το μισό φέρινγκ που χρησιμοποιείται στο μοντέλο ήταν το αγαπημένο του ίδιου του Magni. Τα φρένα είναι της Brembo, οι αναρτήσεις κλασικές και οι τροχοί με ακτίνες της JoNich.

Ένα λαμπερό ιταλικό κόσμημα για να τιμήσει έναν θρύλο των δύο τροχών.

 

Made in Italy...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης