Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι σημερινές κατατακτήριες είχαν σασπένς από την Πέμπτη. Ναι, πριν καν έρθει το αγωνιστικό 3ημερο. Ο λόγος απλός και ακούει στο όνομα Valentino Rossi. Τι θα γινόταν λοιπόν, θα έτρεχε ο γιατρός χωρίς να έχει κλείσει ούτε μήνα θεραπείας; Και αν ναι, τι θα έκανε το Σάββατο; Γιατί ας μη γελιόμαστε, οι κατατακτήριες είναι σαν αγώνας, ούτε οι πριβέ δοκιμές, ούτε τα free practice έχουν την πίεση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και να ‘μαστε στο Σάββατο. Αρχικά όλα θύμιζαν τα προηγούμενα χρόνια, με τους Marquez και Lorenzo να εναλλάσουν την pole position. Η ανατροπή όμως θα ερχόταν και θα είχε 2 σκέλη. Αφενός μια πτώση, εκείνη του Marc  Marquez πάνω στην πίεση για τον ταχύτερο γύρο, που είχε σαν αποτέλεσμα την 5η θέση για το νεαρό Ισπανό. Αφετέρου, ένα φαινόμενο. Γιατί όταν κάποιος με σπασμένο πόδι σχεδόν παίρνει την pole position, μόνο ως φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί. Τελικά βέβαια, ο Rossi θα ξεκινήσει … 3ος από την πρώτη σειρά στη σχάρα εκκίνησης, ενώ στη 2η θέση έμεινε ο Jorge Lorenzo με το πάρτυ των προαναφερθέντων να χαλάει ο Maverick Viniales,  του οποίου την πλάτη αναμένεται να βλέπουν όλοι αν εκμεταλλευτεί την πρωτιά στην εκκίνηση.

Στην 4η θέση θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow, πίσω του θα καραδοκεί ο Marquez με τη 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης να ολοκληρώνεται από τον ισχυρότερο των ελεύθερων δοκιμών, Dani Pedrosa. Η 3η σειρά θα απαρτίζεται από τους Dovizioso, A. Espargaro και Bautista. Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το 10ο Andrea Iannone, του οποίου η καρέκλα στα paddocks της Suzuki μάλλον τρίζει με την πεσμένη απόδοση και όχι μόνο να φέρνουν μέχρι και σενάρια αντικατάστασης από τον Rea των Superbikes!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφοντας στο θέμα των κατατακτηρίων ωστόσο, τα αποτελέσματα και του Q1 αλλά και του Q2 μπορείτε να τα δείτε εδώ .

Προγνωστικά: Η  Aragon έχει δείξει ιστορικά πως ταιριάζει στους Ισπανούς. Πιθανότερο είναι πως o Maverick έχει γνώση αυτού του πράγματος και δεν θα αφήσει την pole ανεκμετάλλευτη, ειδικά τώρα που μάλλον θα θέλει να ξεχωρίσει από τους Marquez και Lorenzo. Ο Marc έχει δείξει ότι μπορεί και ο Jorge ότι θέλει, επομένως αυτή είναι η –καθαρά υποκειμενική- πρόβλεψη για το βάθρο. Αν βρέξει ειδικά, τα πράγματα θα αλλάξουν, δίνοντας ενδεχομένως σοβαρότερες πιθανότητες και στον Crutchlow αλλά και στο Rossi, όπου ένας πιο «αργός» βρόχινος αγώνας σίγουρα θα καταπονούσε λιγότερο τον Ιταλό, που ήδη έχει κάνει πάρα πολλά!

 Εν τω μεταξύ, ας πάμε τη γνωστή «βόλτα» στην πίστα με τη GoPro :

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης