του Νίκου Τσαμάνδουρα 

Ο σημερινός αγώνα στο Misano ήταν απρόβλεπτος με το καλημέρα, καθώς οι πτώσεις ξεκίνησαν από τον 1ο μόλις γύρο. Ένας αγώνας που συνολικά θα μετρούσε 7 λιγότερους αναβάτες στη γραμμή του τερματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Maverick Vinales κατάφερε να ξεπεράσει τη ρετσινιά του «αναβάτη του Σαββάτου», καθώς κατάφερε επιτέλους να μεταφράσει την Pole Position σε νίκη. Μια νίκη που ήρθε και χάρη στον εντυπωσιακό Fransesco Bagnaia, ο οποίος μπορεί να μονοπώλησε την πρωτιά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο μια ανώδυνη πτώση 6 γύρους πριν το τέλος έδωσε στο Maverick τη νίκη και στο Fransesco μια πρόωρη θέση στο paddock. 

Για γερά νεύρα η μονομαχία του Pol Espargaro με το Fabio Quartararo, μια μάχη την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Joan Mir που τρύπωσε ανάμεσα τους παίρνοντας τη 2η θέση στο φινάλε του αγώνα! Εν τέλει, τη γραμμή του τερματισμού θα πέρναγε 3ος ο Fabio Quartararo, όμως λόγω του ότι πάτησε εις διπλούν εκτός πίστας τιμωρήθηκε με ποινή 3’’ χάνοντας μια θέση και παραχωρώντας την στον αναβάτη της KTM. Πολύ δυνατός o Miguel Oliveira πήρε την 5η θέση, μπροστά από την 1η Honda, εκείνη του Takaaki Nakagami.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καλύτερη έως τώρα εμφάνιση του, ο Alex Marquez τερμάτισε 7ος, έχοντας περάσει πρώτος από τη διαδικασία του Warm Up. Η συνέχεια ανήκε στον Andrea τον.. «άνεργο», όπως μαρτυρούσε και η δερμάτινη του φόρμα του DesmoDovi. Οι Franco Morbidelli και Danilo Petrucci έκλεισαν τη 10άδα της κορυφής, ενώ αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Πτώσεις και εγκαταλείψεις

Πέρα από τον προαναφερθέντα Bagnaia, τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Iker Lecuona, Tito Rabat και A.Espargaro, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν η πτώση και η μετέπειτα εγκατάλειψη του Valentino Rossi στο 250ο GP της καριέρας του, η εις διπλούν πτώση και εν τέλει εγκατάλειψη του Brad Binder και φυσικά η εγκατάλειψη του Jack Miller. Ο αυστραλός υπήρξε απείρως άτυχος, καθώς το φίλτρο αέρα της μοτοσυκλέτας του ρούφηξε μια από τις αφαιρούμενες μεμβράνες των κρανών και συγκεκριμένα του Fabio Quartararo, καταλήγοντας σε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.

Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον επόμενο αγώνα να είναι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Καταλονίας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης