Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τελικά, πέσαμε πολύ έξω όσον αφορά τα μοντέλα που επρόκειτο να μας παρουσιάσει η Ducati στη νέαΤα ποδήλατα της Ducati είναι σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Thok. σειρά επεισοδίων της. Περιμέναμε μια καινούρια έκδοση του Panigale ή ένα νέο μεγάλο Monster και αντί αυτού πήραμε μια ειδική έκδοση του Diavel και ηλεκτρικά ποδήλατα! όπως και να έχει, στο νέο επεισόδιο της σειράς World Ducati Premiere η ιταλική φίρμας μας παρουσίασε τη νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μοντέλο το οποίο παρουσίασε η Ducati είναι το MIG-S, ένα ποδήλατο βουνού το οποίο είναι σχεδιασμένο για δυναμικές βόλτες και διασκέδαση. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο αποδοτικός EP8 της Shimano ο οποίος αποδίδει 250W και 85Nm ροπής με την μπαταρία να είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του πλαισίου για καλύτερη ισορροπία. Το βάρος του κινητήρα είναι μόλις 2,6 κιλά και διαθέτει τέσσερις επιλογές οδήγησης. Το μοτέρ μπορεί να το διαχειριστεί ο αναβάτης μέσα από το smartphone του μέσω της ειδικής εφαρμογής της Shimano.

Το MIG-S διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου και ελαστικά της Pirelli.

Ειδική έκδοση του TK-01RR για downhill

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μοντέλο είναι το σκληροπυρηνικό TK-01 RR. Πρόκειται για ένα ποδήλατο επιδόσεων το οποίο H σέλα της ειδικής έκδοσης TK-01RR προσαρμόζεται αυτόματα!μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για αγωνιστική χρήση. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο ίδιος Shimano EP8 του MIG-S με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 630kWh. Το πλαίσιο είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Thok και έχει ενισχυθεί στην κεφαλή για σκληρή χρήση. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, πλήρως ρυθμιζόμενες, με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός διαδρομής 180mm και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με διαδρομή 170mm.

Η Ducati παρουσίασε και μια ειδική έκδοση του TK-01 RR η οποία θα βγει σε περιορισμένο αριθμό. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σχεδιασμένο για Downhill έχοντας ένα πιρούνι της Ohlins τύπου μοτοσικλέτας εμπρός με δύο πλάκες για περισσότερη ενίσχυση.  Οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα, ενώ και τα φρένα είναι από την κορυφαία σειρά της Magura και το τιμόνι είναι της Renthal.

Για σκληροπυρηνικό enduro υπάρχει το TK-01RR.

Πρώτο e-bike δρόμου από την Ducati

Το τελευταίο μοντέλο που μας παρουσίασε η Ducati είναι ένα ποδήλατο δρόμου το οποίο ονομάζεται Futa. ΤοΤο Futa πήρε το όνομά του από το διάσημο πέρασα Passo della Futa στην Τοσκάνη.  Futa είναι εφοδιασμένο με ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, ελαφρύ και πολύ σταθερό. Ο ηλεκτροκινητήρας FSA System HM 1.0 του Futa είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό και έχει απόδοση 250W και 42Nm ροπής. Είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει την ελάχιστη δυνατή αντίσταση στο πετάλι, ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του πέντε επιλογές οδήγησης. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 250Wh, ενώ το σύστημα μετάδοσης είναι ασύρματο 11 σχέσεων. Οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα και το βάρος του ποδηλάτου είναι μόλις 12,4 κιλά. Υπάρχει και μια περιορισμένη, ειδική έκδοση του Futa για επαγγελματικές επιδόσεις.

Το 8ο επεισόδιο του World Ducati Premiere.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά, πόσο Monster είναι το νέο Ducati Monster;

Αυτή είναι η πιο… “Made in Italy” Ducati XDiavel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης