Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια μεγάλη συνεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ Piaggio Group και Zongshen και πλέονΗ συγκεκριμένη κίνηση θα μειώσει το κόστος και θα βελτιώσει την είσοδο της Piaggio στις τεράστιες αγορές της Ασίας. τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται. Οι δύο κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας μοτοσικλέτας παρουσίασαν από κοινού έναν καινούριο κινητήρα στα 150 κ.εκ. ο οποίος θα τοποθετηθεί σε μοντέλα που απευθύνονται τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου συνόλου είναι η τεχνολογική του ανωτερότητα η οποία συνδυάζει την υψηλή απόδοση, 15 ίππους και 14,9Nm ροπής με όλες τις σύγχρονες λύσεις. Ο κινητήρας είναι σε θέση να υποστηρίξει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, γεννήτρια αθόρυβης εκκίνησης, σύστημα Start/Stop και πολλά ακόμα.

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του κινητήρα των 150 κ.εκ.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές συνεργάζονται πλέον με μεγάλες εταιρείες της Ασίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μηχανικό σύνολο έχει την κωδική ονομασία G150S, είναι υγρόψυκτο και φυσικά χρησιμοποιεί μονάδα ECU Η Zongshen συνεργάζεται επίσης με BMW και Harley Davidson.για τον έλεγχο του ψεκασμού. Η δομή του είναι τέτοια που μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά διαφορετικά μοντέλα και η Piaggio θα επωφεληθεί καθώς θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει σε πολλά scooter όχι μόνο της Piaggio, αλλά και των Vespa και Aprilia.  

Στην EICMA τον περασμένο Νοέμβριο η Aprilia παρουσίασε το νέο της SR GT 125 και 200. Το crossover scooter της ιταλικής φίρμας είναι ένα από τα μοντέλα που εύκολα μπορούμε να το δούμε να φοράει τον νέο κινητήρα και ίσως μέσα στο 2022 προστεθεί στην γκάμα της ιταλικής φίρμας. Από την άλλη, η Zongshen θα εκμεταλλευτεί το σύνολο τοποθετώντας σε ένα από τα scooter της στην αγορά της Ασίας για να χτυπήσει το πλέον δημοφιλές Honda ADV150.

Το ZS είναι ένα από τα μοντέλα της Zongshen στις αγορές της Ασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ποιον διάσημο τραγουδιστή ξεκινάει συνεργασία η Vespa

Γνωρίζατε ότι ο Max Verstappen αγαπάει τη Vespa;

Ο Luca το είπε ξεκάθαρα! Η Vespa είναι το καλύτερο πράγμα που έφτιαξε ο άνθρωπος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης