Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το 2020 η Yamaha αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του μεγάλου της Tenere 1200, αφήνοντας ένα Το σχέδιο του Tenere 900 έγινε από την Nicolas Petit Design.μεγάλο κενό στις μεγάλες adventure μοτοσικλέτες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα πολλές ήταν οι φήμες που κυκλοφόρησαν για τον ερχομό ενός νέου μοντέλου το οποίο θα ήταν βασισμένο στο Tenere 700 με μεγαλύτερο κινητήρα. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μεγάλα εργοστάσια έχουν μεγάλες μοτοσικλέτες περιπέτειας με την Yamaha να έχει μείνει κενή σε αυτήν την κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που είναι πολύ πιθανό να κάνει η Yamaha, ίσως και στο πολύ άμεσο μέλλον, είναι να κατασκευάσει ένα Tenere με τον δοκιμασμένο και εξαιρετικά αποδοτικό τρικύλινδρο κινητήρα του Tracer 9. Ο CP3 κινητήρας των 889 κ.εκ. αποδίδει 119 ίππους και 93Nm ροπής κάτι που σημαίνει από άποψη απόδοσης θα τοποθετήσουν τη μοτοσικλέτα λίγο πάνω από το Africa Twin της Honda και στο ίδιο επίπεδο με το Multistrada V2 της Ducati.

Βαλίτσες, άνετη θέση για τον συνεπιβάτη και σωληνωτό πλαίσιο.

Μια τουριστική και μια χωμάτινη έκδοση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα σίγουρα θα έχει σχεδιαστεί για πολύ καλές επιδόσεις στις εκτός δρόμου διαδρομές και τοΤο πλαίσιο θα είναι ατσάλινο σωληνωτό όπως του Tenere 700 για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι οι αναρτήσεις θα είναι ποιοτικές και ανθεκτικές, το ίδιο και το πλαίσιο, ενώ ίσως υπάρξουν δύο εκδόσεις, με 21 ιντσών εμπρός τροχό για καλύτερη απόδοση στο χώμα και 19 ιντσών για πιο all-around χαρακτήρα.

Εικόνες σχεδιαστών (όχι της Yamaha) από το νέο αυτό Tenere 900 ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου και βασίζονται πολύ στο επιτυχημένο Tenere 700. Μένει να αποδειχτεί αν η Yamaha έχει όντως διάθεση να ασχοληθεί με ένα τέτοιο μοντέλο το οποίο πάντως στη θεωρεία δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρον. Άλλωστε η ιαπωνική φίρμα θα πρέπει μέσα στο 2022 ή στο 2023 να μας δείξει κάτι νέο σε αυτήν την κατηγορία για να μπορέσει να κοντράρει τον σκληρό ανταγωνισμό.

Αυτή είναι η σκληροπυρηνική World Raid έκδοση του Tenere 700.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha στο πλευρό του Riders for Health

Καινούρια έκδοση Yamaha XSR 125 Legacy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης