Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW έχει κάνει γνωστό πως σχεδιάζει δύο νέες εκδόσεις του εμβληματικού roadster της R18. ΠρόκειταιΤα νέα R18 θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ραντάρ για αυτόματο Cruise Control για τις πιο εξειδικευμένες Transcontinental και Bagger οι οποίες είναι επηρεασμένες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού έχοντας πλούσιο εξοπλισμό και πιο Grand Tourismo προσανατολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες που δημοσίευσε το βρετανικό MCN, φαίνεται η έκδοση Trancontinental GT με πολλά εξαρτήματα χρωμιωμένα και ραφιναρισμένα.Η σέλα είναι μεγάλη και άνετη, το ρεζερβουάρ πιο μακρύ, ενώ η θέση οδήγησης όρθια και πολύ άνετη. Φυσικά, ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα εμπρός και ο τροχός αλουμινίου εμπρός των 19 ιντσών.

Το Bagger είναι πιο σπορ και επιθετικό με κοντό πίσω μέρος και αιχμηρές βαλίτσες στο πλάι.

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να παρουσιαστούν οι δύο BMW R18

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση του Bagger, το πίσω μέρος είναι πιο χαμηλωμένο, οι πλαϊνές βαλίτσες πιο αιχμηρές, ενώ οιΟι δύο εκδόσεις θα προστεθούν στα R18 και R18 Classic χρωμιωμένες επιφάνειες έχουν αντικατασταθεί με μαύρες ματ. Ο κινητήρας φυσικά παραμένει ο ίδιος boxer των 1.802 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 91 ίππους και 160Nm ροπής με το βάρος της μοτοσικλέτας στην απλή έκδοση R18 Classic να είναι στα 365 κιλά.

Από εξοπλισμό πάντως τα R18 δε μένουν πίσω καθώς θα διαθέτουν μεγάλη TFT οθόνη 10 ιντσών από το R1250TR, σύστημα ραντάρ εμπρός για αυτόματο cruise control και μια σουίτα από πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα με τη σφραγίδα ποιότητας της BMW. Τα δύο νέα μοντέλα θα τα δούμε το 2022.

Στα όργανα εκτός από τα παραδοσιακά αναλογικά "ρολόγια" θα υπάρχει και οθόνη TFT 10 ιντσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού CE 04 της BMW

Ακόμα πιο premium η BMW R18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης