Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph εδώ και αρκετούς μήνες μας έχει γεμίσει ανυπομονησία και προσδοκίες για το κορυφαίο της νέο Πέντε διαφορετικές εκδόσεις της μοτοσικλέτας για να καλύψει τις ανάγκες όλων.Adventure μοντέλο, το Tiger 1200. Η αλήθεια είναι ότι από όσα έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει για το εντυπωσιακό μοντέλο μιλούν για το καλύτερο Tiger που φτιάχτηκε ποτέ με έναν εκπληκτικό κινητήρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση του βάρους και φυσικά με προσοχή στην άνεση και την ασφάλεια του αναβάτη με κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανισιακά το νέο Tiger 1200 έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εντυπωσιάζει από όπου και αν το κοιτάξεις. Στο εμπρός μέρος συναντάμε LED διπλά φωτιστικά σώματα τα οποία συνοδεύονται από ψηλό αεροδυναμικό φτερό και μεγάλη ζελατίνα προστασίας από τον αέρα. Τα πλαϊνά πλαστικά έχουν έντονες γωνίες και αγκαλιάζουν όμορφα το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, ενώ πιο πίσω είναι σε κοινή θέα το αλουμινένιο υποπλαίσιο που δίνει μια περιπετειώδη χροιά στη μοτοσικλέτα.  

Το νέο Tiger 1200 είναι εξαιρετικό τόσο στο ταξίδι όσο και στην περιπέτεια.

Στην καρδιά του νέου Tiger βρίσκεται το τρικύλινδρο σύνολο T-Plane των 1.160 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 150 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 130Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνοδεύεται από υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικά συστήματα, όπως ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, πολλαπλές επιλογές οδήγησης, ηλεκτρονικό γκάζι και ρυθμιζόμενο ABS στροφής στα φρένα. Η μετάδοση γίνεται μέσω άξονα, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, αλλά με σημαντική μείωση στο βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο unboxing του Triumph Tiger 1200 στο Athens Motoshow

 

Ηλεκτρονικές αναρτήσεις στον στάνταρ εξοπλισμό

Το πλαίσιο είναι εντελώς καινούριο και σημαντικά πιο ελαφρύ. Η Triumph αναφέρει πως το νέο Tiger είναιΟι τροχοί είναι είτε χυτοί 19 ιντσών, είτε ακτινωτοί με μέγεθος 21 ιντσών εμπρός. κατά 25 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο φτάνοντας τα 240 κιλά. Πολύ προσεκτική δουλειά έχει γίνει στις αναρτήσεις με την Triumph να έχει εξοπλίσει το νέο Tiger με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa – 49mm ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω – οι οποίες έχουν προεπιλεγμένα προγράμματα, αλλά και πάρα πολλές ρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να κάνει ο αναβάτης για να φέρει τη μοτοσικλέτα στα μέτρα του. Τα φρένα είναι από την κορυφαία σειρά Brembo Stylema με δίσκους 320mm εμπρός και 282mm πίσω, η τρόμπα είναι ακτινική της Magura, ενώ είναι εξοπλισμένο και με ABS στροφής.

Τα καλύτερα σχόλια πήρε το νέο Tiger 1200 για τις επιδόσεις του στο χώμα.

Στον εξοπλισμό συναντάμε μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών η οποία παρέχει άφθονες πληροφορίες, ενώ Υπάρχουν δύο επιλογές ρεζερβουάρ 20 και 30 λίτρων.διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας με ενσωματωμένο πλοηγό μέσω της εφαρμογής My Triumph. Η ζελατίνα εμπρός είναι ρυθμιζόμενη, η μοτοσικλέτα διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, σύστημα quickshifter, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και σε κάποια μοντέλα σύστημα ενεργητικού φωτισμού στροφής. Η νέα μοτοσικλέτα είναι διαθέσιμη σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις. Οι τρεις πρώτες είναι οι GT, GT Pro και GT Explorer, ενώ υπάρχουν ακόμα οι εκδόσεις Rally Pro και Rally Explorer. Οι τιμές του Tiger 1200 αρχίζουν από τα 18.990€ και φτάνουν μέχρι τις 23.990€.

Για το νέο Triumph Tiger 1200 μπορείς να ενημερωθείς ΕΔΩ.

Το αναλυτικό βίντεο παρουσίασης της μοτοσικλέτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα στο Athens Motoshow 2022

Η Triumph βρήκε στο Tiger Sport 660 το τέλειο entry-level που έψαχνε

Το σίγουρο στοίχημα που θα κερδίσει η Triumph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης