Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσικλετών που γνωρίζουμε έχουν μια μεγάλη γκάμα μοντέλων τα οποία  Το Tiger Sport 660 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, κόκκινο, μπλε και γκρι.ξεκινούν από μικρά scooter και μοτοσικλέτες, μεσαία προσιτά μοντέλα και κάποια μεγάλα και ακριβότερα μοντέλα. Αυτό τους δίνει ένα πλεονέκτημα να πουλήσουν πιο εύκολα περισσότερα από τα μικρότερα μοντέλα τους και παράλληλα να «χτίσουν» το δικό τους κοινό το οποίο στοχεύουν να κρατήσουν για πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, για τις πιο ιδιαίτερες μάρκες που δεν έχουν γκάμα μικρών προσιτών μοντέλων δεν μπορεί να συμβεί με αποτέλεσμα να έχουν το δύσκολο έργο να προσελκύσουν και να «φτιάξουν» το φανατικό τους κοινό με άλλους – κυρίως μαρκετίστικους – τρόπους. Ακόμα ένας τρόπος να φέρουν κοντά στην «οικογένεια τους» αγοραστές είναι με πιο προσιτά μοντέλα τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία σε μεγαλύτερο εύρος αναβατών να οδηγήσει ένα τους μοντέλο, να διαπιστώσουν τα οφέλη που προσφέρει η μάρκα και τελικά να γίνει αυτό που λέμε «αιώνιος λάτρης» της μάρκας.

LED φωτιστικά σώματα και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με όμορφο σχεδιασμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέκαθεν πίστευα ότι η τελευταία μέθοδος είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά και πραγματικά ωφελεί την Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 206 κιλά με το ρεζερβουάρ στα 17 λίτρα.μάρκα, κάτι που έχουμε δει για παράδειγμα με το Scrambler για την Ducati ή με το F750GS για την BMW. Πολύ σοφά λοιπόν η Triumph ξεκίνησε να σκέφτεται την κατασκευή μιας σειράς από προσιτά μοντέλα τα οποία θα απευθύνονταν σε μεγαλύτερο εύρος αναβατών και παράλληλα θα έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις βρετανικές μοτοσικλέτες να ξεχωρίζουν.

Η αρχή έγινε με το πολύ επιτυχημένο Trident 660 και τώρα ήρθε η ώρα για κάτι που «μυρίζει» επιτυχία από χιλιόμετρα. Πρόκειται για το νέο Tiger Sport 660 ένα σπορ μοντέλο περιπέτειας το οποίο είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και να απολαύσουμε, επιβεβαιώνοντας όλα όσα σκεφτόμασταν για το συγκεκριμένο μοντέλο τους προηγούμενους μήνες – ότι δηλαδή θα γίνει εύκολα το best seller μοντέλο της μάρκας με το καλημέρα. Κοιτάζοντας και μόνο το νέο Tiger διαπιστώνεις πως πρόκειται για ένα σύγχρονο, όμορφο και επιθετικό μοντέλο. Η μάσκα έχει έντονο χαρακτήρα με αιχμηρά φωτιστικά σώματα LED, ενώ τα πλαϊνά φέρινγκ μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά είναι σωστά μελετημένα για καλή προστασία του αναβάτη. Η σέλα είναι χαμηλή για τον οδηγό, ενώ ο συνεπιβάτης κάθεται πιο ψηλά με την ουρά να «σηκώνεται» αφήνοντας μια σπορ αίσθηση όταν κοιτάζεις τη μοτοσικλέτα. Συνολικά η δομή της μοτοσικλέτας ξεκαθαρίζει ότι είναι ένα all-around μοντέλο με δυνατά στοιχεία την άνεση και το σπορ DNA.

Μαζεμένες διαστάσεις και σπορ εμφάνιση το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το γουργουρητό της Τίγρης

Το νέο Tiger Sport 660 είναι εξοπλισμένο με τον δυναμικό τρικύλινδρο κινητήρα 660 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει Ο συμπλέκτης είναι ολίσθησης, καινούριος, επιτρέποντας τα ομαλά κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς να διαταράσσεται η πρόσφυση στον πίσω τροχό. 81 ίππους στις 10.250 σ.α.λ. και 64Nm στις 6.250 σ.α.λ. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ηλεκτρονικός ψεκασμός με ηλεκτρονικό γκάζι Ride-By-Wire, ενώ διαθέτει και ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και δύο επιλογές οδήγησης (Road, Rain).

Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συνόλου είναι ο σπορ χαρακτήρας στην απόδοσή του. Η ροπή και η δύναμή του είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη, με ότι σχέση να έχεις στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ανεβάζει στροφές γρήγορα και ζωηρά, ενώ έχεις πάντα συνοδεία σου το υπέροχο ηχητικό soundtrack του τρικύλινδρου μοτέρ. Οι επιταχύνσεις στο νέο Tiger είναι πολύ δυνατές χάρη στις πιο κοντές σχέσεις από την 1η μέχρι και την 4η σχέση, ενώ παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σπορ κινητήρα, το σύνολο είναι χρηστικό στην πόλη και φιλικό στο ταξίδι. Συνολικά, το μηχανικό σύνολο του Tiger Sport 660 παραμένει ένα από τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει σε μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού, δεν υστερεί πουθενά!

Πανεύκολο με άκρως διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά.

Διασκέδαση σε καθημερινή βάση

Στο δρόμο το νέο Tiger Sport 660 είναι καλύτερο ακόμα και από τον άψογο κινητήρα του. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Showa εμπρός 41mm και ένα μονό αμορτισέρ επίσης της Showa πίσω με ρύθμιση της προφόρτισης. Το σύνολο συνεργάζεται άψογα προσφέροντας στον αναβάτη ένα τρομερά ευέλικτο και ευκολοδήγητο δίκυκλο. Μέσα στην πόλη, το Tiger έχει την κίνηση σαν βούτυρο στο ψωμί του έχοντας σύμμαχο την απίθανη ευελιξία του και την ανάλαφρη αίσθηση. Πρόσφυση υπάρχει παντού, ενώ οι αναρτήσεις παρά το γεγονός ότι δεν ρυθμίζονται είναι καλά ισορροπημένες ανάμεσα στην άνεση και την καλή συμπεριφορά.

Το Tiger δεν έχει τυχαία το λογότυπο Sport στα φέρινγκ του καθώς όταν βγεις σε δρόμο με στροφές Το ελαφρύ πλαίσιο και η γρήγορη γεωμετρία χαρίζουν στο Tiger μια απίστευτη ευελιξία και ευκολία στην οδήγηση. Σε κάνει να το εμπιστευτείς από το πρώτο χιλιόμετρο.αντιλαμβάνεσαι το DNA της Triumph. Η μοτοσικλέτα είναι άκρως διασκεδαστική, στρίβει πανεύκολα και θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι έχεις ανάμεσα στα πόδια σου μια μοτοσικλέτα πολλαπλών χρήσεων. Η Tiger σε πείθει εύκολα ότι μπορείς να κάνεις ακόμα και το trackday σου σε κάποια πίστα, ενώ είτε είσαι αρχάριος είτε είσαι έμπειρος αναβάτης θα βρει τον τρόπο να σε διασκεδάσει αφού τα όριά της είναι πολύ υψηλά. Εκτός από τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης και τις μεγάλες κλίσεις στις στροφές με απόλυτη σταθερότητα, έχει σύμμαχο και τα φρένα της Nissin. Οι δύο δίσκοι εμπρός των 310mm σε συνδυασμό με τον έναν δίσκο 255mm πίσω έχουν άφθονη δύναμη και καλή αίσθηση στη μανέτα με την απαραίτητη προοδευτικότητα που χρειάζεσαι όταν κινείσαι καθημερινά μέσα στην πόλη. Το σύστημα συνεργάζεται και με ABS.

Το νέο Tiger Sport 660 δεν θα πει όχι και στο ταξίδι έχοντας σύμμαχο την πολύ άνετη σέλα και την καλή προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Η ζελατίνα ρυθμίζεται εύκολα με το ένα χέρι, ενώ η Triumph έχει φροντίσει να παρέχει βαλίτσες και αξεσουάρ ταξιδιού για όποιον θέλει να «γράψει» χιλιόμετρα με το Tiger. Ο κινητήρας είναι οικονομικός και θα μείνει σε καταναλώσεις κοντά στα 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι με το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων θα διανύσεις εύκολα πάνω από 300 χιλιόμετρα. Ο αναβάτης επίσης θα έχει συντροφιά του μια οθόνη TFT με πλούσιες πληροφορίες, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορείς να τοποθετήσεις σύστημα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth.

Η εξάτμιση είναι χαμηλά τοποθετημένη για αισθητικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Success story

Η Triumph, μετά το εξαιρετικό Trident προσφέρει ένα ακόμα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο μοντέλο στο Πάνω από 40 διαφορετικά αξεσουάρ συνοδεύουν το Tiger 660.κοινό της. Το νέο Tiger Sport 660 είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος το μοντέλο που «θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμί», όντας σχεδόν άψογο σε όλα τα επίπεδα. Είναι διασκεδαστικό, άνετο, εύκολο, χρηστικό, όμορφο και προσιτό, κουβαλώντας πάνω του όλο το DNA της Triumph που το κάνουν να ξεχωρίζει. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μοντέλο για να μπει κανείς στην οικογένεια της Triumph και να απολαύσει την ξεχωριστή κληρονομιά της βρετανικής μάρκας. Κάπως έτσι λοιπόν η Triumph θα κερδίσει το κοινό που αξίζει να κερδίσει, με μοντέλα όπως το Tiger Sport 660.

TIMH: 9.290€

Όλα τα στοιχεία του Triumph Tiger Sport 660 ΕΔΩ.

Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά.

Ο χειρισμός της οθόνης γίνεται από την αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Δυνατά φρένα της Nissin.

Ευανάγνωστη και εύκολα προσβάσιμη η οθόνη TFT.

LED φωτιστικό σώμα πίσω, διακριτικό και χαρακτηριστικό.

Το ιδανικό entry-level από την Triumph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας Triumph με την Gibson

Το σίγουρο στοίχημα που θα κερδίσει η Triumph

Με το Triumph Trident ξεχνάς τη φλυαρία και απολαμβάνεις την ουσία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης