Επιμέλεια:  Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικές εβδομάδες η Honda παρουσίασε την επετειακή έκδοση του CRF450R 50th Anniversary για ναΗ φιλοσοφία του Elsinore ήταν «Win on Sunday, sell on Monday». γιορτάσει τα 50 χρόνια των μοντέλων της οικογένεια CR. Η συγκεκριμένη έκδοση τιμάει την πρώτη μοτοσικλέτα της Honda στην κατηγορία των motocross παραγωγής που έμελλε να είναι η αρχή μιας λαμπρής ιστορίας της μάρκας στο off-road.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μοντέλο της Honda ήρθε το 1973 και ήταν η CR250M Elsinore. Ήταν η πρώτη δίχρονη MX παραγωγής της Honda που κατασκευάστηκε από το μηδέν και γνώρισε άμεση επιτυχία χάρη στο φιλικό προς το χρήστη χαρακτήρα της, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία της. Το όνομα Elsinore προήλθε από το διάσημο Elsinore Grand Prix της Καλιφόρνια και διέθετε δίχρονο κινητήρα 247 κ.εκ. με το βάρος της μοτοσικλέτας να είναι μόλις 104 κιλά.

Το Elsinore άνοιξε το δρόμο στη Honda.

Το 1982 ενεπλάκη το HRC στα motocross της Honda

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1981 η Honda παρουσίασε το επαναστατικό CR250R το οποίο είχε τεχνολογία από τους αγώνες motocross όπως υδρόψυξη και ανάρτηση Pro-Link, ενώ το 1985 ήρθε η χρυσή εποχή των 500αριών με το CR500R. Το μοντέλο είχε την απίστευτη ροπή των 70Nm και αποτέλεσε μια μυθική μοτοσικλέτα της δεκαετίας του 1980. Το 1997 ήρθε ακόμα ένα μοντέλο-ορόσημο της Honda που ήταν το CR250R. Το μοντέλο είχε επαναστατική τεχνολογία καθώς έφερε το πρώτο αλουμινένιο πλαίσιο για μοτοσικλέτα MX παραγωγής. Επιπλέον, η μοτοσικλέτα είχε πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa.

Στιγμάτισε όλη τη δεκαετία του 1980 το CR500R.

Το 2002 η Honda παρουσίασε ένα μοντέλο το οποίο έμελλε να αλλάξει την κατηγορία των MX. Η CRF450R  Η CR250R Elsinore πρωταγωνίστησε και σε διαφημιστικό σποτ με τον Steve McQueen.ήταν η πρώτη τετράχρονη motocross της Honda με ελαφρύ πλαίσιο και ισχυρό κινητήρα 449 κ.εκ. Το 2009 η CRF450R αναβαθμίστηκε σημαντικά καθώς τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός ψεκασμός και οι αναβάτες μπορούσαν να κάνουν προσαρμογές στον ψεκασμό και στο χρονισμό της ανάφλεξης μέσω του εργαλείου HRC PGM-FI. Η ανάρτηση έφερε την υπογραφή της Kayaba, με ανεστραμμένο πιρούνι 48mm Air-Oil-Separated (AOS) και συμπαγές πίσω αμορτισέρ. Το 2017 ήταν η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση της CRF450R η οποία απέκτησε τη φιλοσοφία Absolute Holeshot με επανασχεδιασμένα πλαίσιο και κινητήρα. Η μοτοσικλέτα απέκτησε ηλεκτρικό σύστημα εκκίνησης και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Το πρώτο CR250R με αλουμινένιο πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάθμιση για το Honda CRF450R 2023 και επετειακή έκδοση 50th Anniversary

Πάτησε κορυφή η Honda τον Απρίλιο στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης