Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Αντώνης Φωής.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Απολαυστικός και πάντα χαμογελαστός ο Αντώνης.

Ο «ασφαλιστής» Αντώνης Φωής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αντώνη Φωή τον γνώρισα μέσα από την προετοιμασία για το Scooter Rally Αντοχής το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαίου. Ο Αντώνης είναι παλιός μοτοσικλετιστής με τις πρώτες του εξορμήσεις να χάνονται πίσω στη δεκαετία του 1960. Εκείνη την εποχή, με τις θρυλικές Zundapp, Kreindler και MZ έκανε τα πρώτα του βήματα στους δύο τροχούς και δεν του πήρε πολύ καιρό για να κάνει δική του την πρώτη του μοτοσικλέτα, ένα σπάνιο μοτοποδήλατο Solex.

Βόλτες προς κάθε κατεύθυνση... πλέον σαν μοναχικός καβαλάρης.

Οι γονείς του δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για μοτοσικλέτα και ο Αντώνης έκρυβε τις πρώτες του Μεγάλος στόχος του Αντώνη είναι ένα ταξίδι στην Τοσκάνη με το scooter του.μοτοσικλέτες σε υπόγεια και γκαράζ κοντά στη γειτονιά του. Αργότερα τα πράγματα εξομαλύνθηκαν και άρχισε να αλλάζει τις μοτοσικλέτες σαν τα πουκάμισα πριν τον κερδίσουν οι ιταλικές καλλονές της Vespa. Πέρασε πολλά χρόνια παρέα με τα ιταλικά scooter μέχρι που έκανε μια παύση από τους δύο τροχούς όταν ήρθε η ώρα να γίνει πατέρας. Τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης έχει στην κατοχή του ένα Honda SilverWing 600 του 2008 με το οποίο έχει κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα και απολαμβάνει να ταξιδεύει μόνος κάνοντας παράλληλα και την «αυτοψυχοθεραπεία» του. Συμμετείχε ενεργά στο Scooter Club Hellas παίρνοντας μέρος σε πολλές δραστηριότητες..

Ο Αντώνης έχει ολοκληρώσει τον σκληρό εργασιακό κύκλο του ως ασφαλιστής και πλέον απολαμβάνει την οικογένεια του, το scooter του και την κολύμβηση. Πρόκειται για έναν ευγενικό, καλλιεργημένο και δραστήριο άνθρωπο ο οποίος στα 69 του χρόνια συνεχίζει να ζει κάθε στιγμή ξεχωριστά. Πιστεύει – όπως και εγώ – ότι η τύχη έπαιξε μεγάλο ρόλο που επιβίωσε από την εποχή των δεκαετιών 1970 και 1980 όταν η λέξη κράνος ακουγόταν σαν βρισιά και πλέον θεωρεί αδιανόητο να μην το φορέσει ακόμα και για την πιο κοντινή βόλτα.

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο53.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Αντώνης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΑυτό που έχω τώρα, το Honda SilverWing SW600. Ιδανικό για άνετες μετακινήσεις.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΜου αρέσουν πολύ οι διαδρομές του Πηλίου.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΓια Honda στον Μπάτη Τζανή στον Κολωνό.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΤο Motoparts.

Η εμπειρία μιλάει...

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι... Μου αρέσουν τα Bridgestone, έχουν την καλύτερη αίσθηση.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΕλευθερία!

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι Σε ηλικία 14 ετών είχα ένα Solex, το γνωστό ποδήλατο με έναν μικρό κινητήρα εμπρός. Ξεκίνησα από την Αθήνα και έφτασα μέχρι το Ξυλόκαστρο με το Solex μου.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΝα μην πετύχω λάδια στο δρόμο.

Κάπου στη δεκαετία του 1970...

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι Το Volkswagen Tiguan 4X4, το έχω ευχαριστηθεί όσο κανένα.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΠάντα να φοράνε κράνος και προστατευτικό εξοπλισμό. Ελπίζω να έχουν και τύχη στην πορεία του.

Με το Scooter Club Hellas πριν από περίπου μια δεκαετία.

Η σύζυγος συνήθως ακολουθούσε στις βόλτες με το SilverWing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Μαντασάς «Ο Pinsaiolo»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θύμιος Καρύδης “Ο πολυμήχανος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Ξέρας “Ο ψήστης”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης