Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Γιώργος Μαντασάς. αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Ως γνήσιος Ducatisti έχει επισκεφτεί το Μουσείο της Ducati στην Μπολόνια.

Ο “Ducatisti” Γιώργος Μαντασάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γιώργο Μαντασά τον γνώρισα σε μια πιτσαρία στο Κολωνάκι και η μοίρα μας έφερε πριν από κάποια χρόνια να συνεργαστούμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Γέννημα-θρέμα Αλιβερίου, ο Γιώργος πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην όμορφη πόλη της Εύβοιας μεγαλώνοντας ανάμεσα σε μοτοσικλέτες παντός είδους. Τον έρωτα για τα δίτροχα τον κληρονόμησε από τον πατέρα του ο οποίος σε κάθε ευκαιρία πήγαινε εκείνον και τον αδερφό του σε αγώνες Supercross που πραγματοποιούνταν τότε σε διάφορα στάδια της Αθήνας.

Ο Γιώργος από μικρή ηλικία αγάπησε την ουσία της μοτοσικλέτας (ελευθερία, αδρεναλίνη κ.α.) και κάθε δίκυκλο που είχε φρόντιζε να το Πριν από μερικές ημέρες όλο το Ducati Club Hellas απολάμβανε την πίστα του Γιώργου περνώντας από το Αλιβέρι!απολαμβάνει με ασφάλεια και σεβασμό. Ακόμα και όταν μετακόμισε στην Αθήνα για να βρει τον επαγγελματικό του δρόμο δεν σταμάτησε να οδηγεί, έχοντας πάντα στο γκαράζ του μια κατακόκκινη Ducati. Η τρέλα για τις ιταλικές μοτοσικλέτες ήρθε από μια φράση του πατέρα του ο οποίος έλεγε «όταν μια Ducati στρίβει, οι υπόλοιπες μοτοσικλέτες απλά γέρνουν» – κάπως έτσι κόλλησε το “κόκκινο μικρόβιο”.

Πλέον ο Γιώργος έχει επιστρέψει στο αγαπημένο του Αλιβέρι και έχει ανοίξει το δικό του κατάστημα εστίασης. Είναι ένας ικανότατος σεφ έχοντας ειδικευτεί πλέον στην Pinsa (είδος πίτσας), αλλά προπαντός είναι ένας απίστευτος – σπάνιος – άνθρωπος με δυνατή προσωπικότητα, εξαιρετικό χιούμορ και μεγάλη ψυχή. Αν σας φέρει ο δρόμος από το Αλιβέρι, κάντε μια στάση στο La Pinsa για να απολαύσετε ένα κομμάτι της αρεσκείας σας και φυσικά να συζητήσετε με τον Γιώργο γιατί άλλο; Για μοτοσικλέτες!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο 52.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Γιώργος

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΑυτή που έχω και τώρα, η Ducati Multistrada. Είχα παλιότερα και ένα KTM 620, αλλά το Multistrada τα έχει όλα για μένα.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΜε διαφορά «Άγιος». Όντας και Ευβοιώτης η διαδρομή Χαλκίδα-Άγιος Ιωάννης Ρώσσος είναι αξεπέραστη.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΑπό δύο έχω μείνει ευχαριστημένος. Από τον Φιλιππάκη που κάνει λεπτομερέστατη δουλειά και από τον Θωμά Νταή.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΗ Μοτοκίνηση στην Αγία Παρασκευή.

Η μαγειρική εκτός από εργασία είναι και το πάθος του.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιPirelli. Φοράω σταθερά τα τελευταία χρόνια τα Pirelli Scorpion.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΕλευθερία, φεύγουν όλα από το κεφάλι σου. Απολαμβάνεις μια διαδρομή όπως δεν μπορείς να το κάνεις με ένα αυτοκίνητο.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΓια μένα δεν ήταν τρέλα, αλλά ήταν για όλους τους υπόλοιπους. Έχω φύγει με παρέα από το Αλιβέρι στην Ερέτρια μετά από ξενύχτι με τη μοτοσικλέτα και είχε κλείσει το τηλέφωνό μου από μπαταρία. Ανησύχησαν οι δικοί μου και βρήκα τον πατέρα μου να με ψάχνει στα χαντάκια της διαδρομής μήπως είχα κάποιο ατύχημα.

Μετά από αρκετές διαφορετικές εμπειρίες σε κουζίνες επιτέλους έχει το δικό του κατάστημα.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΓενικά δεν φοβάμαι κάτι στη μοτοσικλέτα. Με κάνει να νιώθω άνετα!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΜου αρέσουν τα Volvo, ιδιαίτερα τα μεγάλα SUV της μάρκας.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΔεν φοράνε κράνος και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Πάντα κράνος και μετά φτιάχνουμε το μαλλί!

Με το αγαπημένο του Multi...

Με τον... «Δάσκαλο» Παναγιώτη Δρακονταειδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Ξέρας “Ο ψήστης”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θύμιος Καρύδης “Ο πολυμήχανος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βασίλης Κεστελίδης “Ο Γλεντζές”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης