Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το περασμένο καλοκαίρι είχε διαρρεύσει πως η Yamaha βρίσκεται πίσω από ένα πολύ σημαντικό project. Φανταστείτε να κάνετε το αγαπημένο σας άθλημα αθόρυβα και οικολογικά…Πρόκειται για τη δημιουργία της πρώτης ηλεκτρικής motocross μοτοσικλέτας της ιαπωνικής φίρμας σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Dohms and Spike Technologies.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αρχικό πρωτότυπο ήταν ουσιαστικά ένα YZ250F το οποίο διατηρούσε το πλαίσιο και τις αναρτήσεις του, αλλά στη θέση του κινητήρα τοποθετήθηκαν μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρας τα οποία αναλαμβάνουν να κινήσουν την εκτός δρόμου μοτοσικλέτα. Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι κοντά σε εκείνες μια τετράχρονης 250 MX μοτοσικλέτας με άμεση αλλά ομαλή ροπή και ικανοποιητική αυτονομία.

Η Yamaha κρύβεται πίσω από το project της Dohms e Spike Technologies

Το σχέδιο αναφέρει πως ίσως μέσα στο 2022 να παρουσιαστεί η μοτοσικλέτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εποχή που διανύουμε έχει γεμίσει με μοτοσικλέτες που οργώνουν τα βουνά. Η ιδέα και μόνο για μια ήσυχη και οικολογικά πιο “πράσινη” μοτοσικλέτα εκτός δρόμου είναι εξαιρετική και θα θέλαμε πολύ να δούμε στην παραγωγή την ηλεκτρική MX της Yamaha. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, μέσα στο 2022 ίσως έχουμε την επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου μοντέλου.

 

Το αγωνιστικό YZ250F της Yamaha σε δράση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Σάββας Παρλιάρος «Ο χαρισματικός»

Έρχεται και YZF-R9 από τη Yamaha;

Sold out το επετειακό Yamaha T-MAX στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης