Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από την πρώτη παρουσίαση της πρωτότυπης μοτοσικλέτας Apex H2 της Πολύ αισιόδοξο το project της Ninebot για την μοτοσικλέτα υδρογόνου της.Segway και πλέον η κινεζική φίρμα δείχνει πιο έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του project της. Πίσω από τον σχεδιασμό και την εξέλιξη της ιδιαίτερα φουτουριστικής μοτοσικλέτας βρίσκεται η Ninebot η οποία επιμένει και επενδύει στο υδρογόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε πραγματική μορφή και όχι απλά σε ένα σχέδιο. Το σημαντικό είναι ότι ακολουθεί ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό που μας είχε δείξει η Segway την περασμένη Άνοιξη με άκρως φουτουριστικές λύσεις σε όποιο σημείο και αν την κοιτάξεις. Η μοτοσικλέτα θα έχει ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα παίρνει ενέργεια από κυψέλες υδρογόνου τις οποίες μπορεί να διακρίνει κανείς στο πλαϊνό μέρος της μοτοσικλέτας.

Αυτό είναι το αρχικό σχέδιο του Apex H2 που είδαμε πρώτη φορά την περασμένη Άνοιξη.

Η Ninebot επιμένει ότι θα έχει έτοιμη τη μοτοσικλέτα μέσα στο 2023!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναρτήσεις τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι μονόμπρατσες με τις ζάντες να έχουν αεροδυναμικό Τα 0-100Km/h τα κάνει σε μόλις 4 δευτερόλεπτα!κάλυμμα για οικονομία ενέργειας. Το Apex H2 χρησιμοποιεί αρκετά φαρδύ ελαστικό εμπρός και κανονικού μεγέθους πίσω, ενώ το τιμόνι βγαίνει μέσα από το εμπρός μέρος του υποτιθέμενου “ρεζερβουάρ”. Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, ο ηλεκτροκινητήρας του Apex H2 θα έχει απόδοση 80 ίππους με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 150Km/h. Ακόμα όμως δεν έχουμε καμία πληροφορία για την αυτονομία της μοτοσικλέτα αν και η Segway αναφέρει πως θα καταναλώνει ένα γραμμάριο υδρογόνου το χιλιόμετρο.

Το φουτουριστικό μοντέλο της Segway αναμένεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2023 και η τιμή του θα είναι πολύ δελεαστική. Κάτω από 10.000€ θα κοστίζει η πρωτοποριακή μοτοσικλέτα υδρογόνου της Ninebot. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι που θα βρίσκεις υδρογόνο για να γεμίζεις τις κυψέλες. Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε τα επόμενα χρόνια…

Εξεζητημένες λύσεις που δύσκολα θα βρουν το δρόμο της παραγωγής... τουλάχιστον όχι μέχρι το 2040!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Segway Ε110SE Launch Edition: Απρόσκοπτη διασύνδεση ηλεκτρικoύ σκούτερ με smartphone

Η προσπάθεια της Ninebot για μοτοσικλέτα υδρογόνου παίρνει μορφή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης