Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Petronas Yamaha ανακοίνωσε πως ο Franco Morbidelli δε θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Αυστρίας Πιθανότερο η επιστροφή του Morbidelli να γίνει στο Misanoτον Αύγουστο. Ο Ιταλοβραζιλιάνος αναβάτης στο τέλος Ιουνίου είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο έπειτα από τραυματισμό που είχε σε ατύχημα με ποδήλατο κατά τη διάρκεια προπόνησης. Αυτό τον άφησε εκτός μάχης στην Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επέμβαση πήγε καλά και ο Morbidelli αναρρώνει ωστόσο δε θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Αυστρία. Είναι πολύ πιθανό όμως να χάσει περισσότερα GP καθώς η αποθεραπεία του απαιτεί 8 εβδομάδες ξεκούρασης. Με το Silverstone στο τέλος Αυγούστου και το Aragon στις 12 Σεπτεμβρίου είναι σχεδόν βέβαιο ο Morbidelli να χάσει και αυτά τα δύο MotoGP.

Πιθανός αντικαταστάτης του Morbidelli είναι ο Cal Crutchlow, δοκιμαστής της Yamaha.

Πολλές ανακατατάξεις αναμένονται το 2022 στην Petronas Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικαταστάτης για τον Morbidelli ακόμα δεν έχει οριστεί από την Petronas Yamaha, ωστόσο είναι πιθανό, Η Petronas Yamaha συζητάει και με τον Andrea Doviziosoτουλάχιστον στην Αυστρία, να επιστρατευτεί ο δοκιμαστής της Yamaha, Cal Crutchlow. Δεν είναι όμως απίθανο να δούμε ξανά τον Garrett Gerloff στη σέλα της M1 στους επόμενους αγώνες, όπως έγινε στο Assen.

Η ομάδα της Petronas Yamaha πάντως φέτος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Ο Valentino Rossi από τη μια δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και τα αποτελέσματά του είναι πολύ φτωχά. Το μοναδικό βάθρο της ομάδας φέτος έχει έρθει από τον Morbidelli στη Jerez τη στιγμή που πέρυσι είχαν νίκες και βάθρα σχεδόν σε κάθε αγώνα. Μένει να δούμε και τι θα συμβεί με τα μεταγραφικά καθώς αν αποφασίσει ο Rossi να σταματήσει τους αγώνες και ο Morbidelli μετακινηθεί στην εργοστασιακή Yamaha, τότε μένει χωρίς αναβάτες η Petronas.

Ο Morbidelli αν δεν πάρει τη θέση του Vinales στην εργοστασιακή ομάδα θα φύγει από τη Yamaha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γαϊτανάκι της μεταγραφής του Vinales καλά κρατεί

Η Honda RC213V του Marquez πάει διακοπές

O Oliveira απέρριψε πρόταση της Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης