Τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα όλο και πληθαίνουν, το ευχάριστο είναι ότι σιγά σιγά τα βλέπουμε να έρχονται και στη χώρα μας.

Μετά την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ https://www.zougla.gr/automoto/moto/nea/article/super-soco-ke-valte-to-stin-priza, ο Κινέζος κατασκευαστής Xiaomi επεκτείνεται και στην κατηγορία των scooter με μια κομψή πρόταση ονόματι CUx. Τo εν λόγω μοντέλο κυκλοφορεί ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και, όπως πληροφορηθήκαμε, σύντομα σε αυτές θα προστεθεί και η Ελλάδα. Πρόκειται για την εξέλιξη δύο προηγούμενων μοντέλων της Super Soco και χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου 30Ah με διάρκεια ζωής 600 κύκλους πλήρους φόρτισης. Ζυγίζει 10kg και είναι αποσπώμενη, έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί για φόρτιση εκτός του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία φτάνει τα 75km, με το κόστος κίνησης να ανακοινώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα από την εταιρεία. H μία και μόνη μπαταρία του αποθηκεύεται κάτω από τη σέλα, είναι ίδιου τύπου με αυτήν του Tesla S και έχει χρόνο πλήρους φόρτισης μόλις 3,5 ώρες. Κινητήρια δύναμη του CUx είναι ένας ηλεκτροκινητήρας Bosch 2700W (3,6Hp) με ροπή 130Nm και μια από τις καινοτομίες του μοντέλου είναι η ενσωματωμένη κάμερα Full HD, η οποία μάλιστα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει και τη νύχτα. Αισθητήρες ενεργοποιούν αυτόματα την κάμερα όταν το scooter κινείται, στέλνοντας το βίντεο σε ηλεκτρονική συσκευή που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης (smartphone, tablet, laptop κ.λπ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CUx έχει δύο τρόπους λειτουργίας, με προσφερόμενη τελική ταχύτητα στα 25 και 45 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Διαθέτει τροχούς 12 ιντσών, δισκόφρενα μπροστά και πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης, ψηφιακή οθόνη υψηλής ανάλυσης, φώτα τύπου LED καθώς και θύρα USB. Τo βάρος του κρίνεται ιδιαίτερα χαμηλό στα 78 κιλά και -τηρουμένων των αναλογιών- ομοίως χαμηλή και η τιμή του, που έχει καθοριστεί στα 2.999€.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης