Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία όταν τα βλέπεις σε φέρνουν στα όρια των δακρύων. Ένα από αυτά είναι ηΜόλις 22 Sprint GT θα κατασκευαστούν από την Emilia Auto. Alfa Romeo Giulia Sprint GT, την οποία έχουμε όλοι θαυμάσει ως κλασικό αυτοκίνητο του παρελθόντος. Τώρα όμως ο θαυμασμός περνάει στο επίπεδο του έρωτα με τη μετατροπή που αποφάσισαν να κάνουν Γερμανοί μηχανικοί πάνω στο κλασικό ιταλικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη και ίσως πιο εντυπωσιακή κίνηση του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Emilia Auto ήταν να τοποθετήσει έναν σύγχρονο κινητήρα στο αυτοκίνητο. Αυτή λοιπόν η Sprint είναι εφοδιασμένη με τον V6 2.9 λίτρων κινητήρα με δύο τούρμπο της Giulia Quadrifoglio, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους!

Το αυτοκίνητο ακόμα βρίσκεται στα σχέδια, αλλά ακόμα και έτσι είναι πανέμορφο!

Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στις 400.000€!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ το H Alfa Romeo του 1960 θα αποκτήσει επιτέλους ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό!αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ABS και υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι. Το πλαίσιο έχει ενισχυθεί σημαντικά, ενώ το κουστούμι είναι όλο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Τα φρένα είναι της Brembo, τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ στις ανεξάρτητες αναρτήσεις έχουν τοποθετηθεί ελατήρια της KW. Το συνολικό βάρος της Alfa Romeo είναι μόλις 1.250 κιλά, ενώ στο εσωτερικό θα διαθέτει προηγμένο σύστημα ήχου. Η Sprint θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη VELA Performance και θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2022.

Λιτό το εσωτερικό με πολλές μοντέρνες πινελιές.

Θηρίο 510 ίππων με την κίνηση στους πίσω τροχούς, παρακαλώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θα δούμε το νέο Fiat Punto;

Πότε θα μετατραπούν σε ηλεκτρικές μάρκες οι Alfa Romeo, DS και Lancia;

Η Alfa Romeo αναβιώνει ένα σπάνιο μοντέλο της μέσω της Sauber

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης