Οι περισσότεροι θα γνωρίζεται τον Walter Rohrl από την απίθανη πορεία του το 1983 στο Παγκόσμιο Ο Rohrl έχει κερδίσει το Ράλι Ακρόπολις 3 φορές με Opel, Fiat και Lancia!Πρωτάθλημα Ράλι και την κατάκτηση του τίτλου κατασκευαστών με την Lancia 037. Τότε, ο Γερμανός οδηγός τα είχε βάλει με την αυτοκρατορία της Audi και το πανίσχυρο Quattro και κατάφερε να κερδίσει οδηγώντας καλύτερα από ποτέ.

Ο ζωντανός θρύλος των αγώνων Ράλι πλέον έχει φτάσει τα 74 χρόνια του και η Porsche αποφάσισε να του κάνει μια ιδιαίτερη έκπληξη. Γιατί η Porsche; Με την Porsche ο Rohrl αγωνίστηκε το 1981 με μια 924 Carrera ειδικά κατασκευασμένη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φτιάχτηκε μόλις σε 9 μονάδες και συνδέθηκε άμεσα με τον Rohrl καθώς ήταν ο μόνος που το οδήγησε στη νίκη και μάλιστα τέσσερις φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα θρυλικό αυτοκίνητο από την Porsche που στα χέρια του Rohrl πήρε 4 νίκες στο WRC.

Έπειτα από 40 χρόνια συναντήθηκαν ξανά ο Rohrl με την αγαπημένη του Porsche

Η Porsche διατήρησε το συγκεκριμένο μοντέλο στο μουσείο της και έπειτα από 40 χρόνια αποφάσισε να τοΟ Rohrl έχει δύο τίτλους οδηγών με τη Fiat και την Opel βγάλει στο δρόμο έχοντας στη θέση του οδηγού τον οδηγό που το έφερε στην κορυφή. Ο κινητήρας της 924 Carrera GTS ήταν δίλιτρος τούρμπο τετρακύλινδρος ο οποίος κατασκευάστηκε μόνο για αγωνιστική χρήση. Μάλιστα δε δυσκόλεψε τους μηχανικούς να το φέρουν σε λειτουργική κατάσταση καθώς χρειάστηκε μόνο κάποια μικροεξαρτήματα στην τροφοδοσία και στο πλαίσιο για να βγει στο δρόμο ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Rohrl τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος το 1981 με τη 924 Carrera η οποία στην εποχή της ήταν η ακριβότερη Carrera που είχε φτιαχτεί ποτέ!

Στο βίντεο μας εξηγούν οι μηχανικοί τις αλλαγές που έκαναν στη 924 για να ζωντανέψει ξανά.

 

Ο 74χρονος Rohrl δηλώνει φανατικός οπαδός της Porsche.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φτιάξε τη δική σου μοναδική Porsche

Η Porsche Macan γίνεται ηλεκτρική

Ο Ken Block θα αγωνιστεί στο κλασικό Ράλι Σαφάρι με μια Porsche 911!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης