Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καιρικές συνθήκες και η καθημερινότητα παίζουν το ρόλο τους ακόμα και στον τρόπο που οδηγούμε το Στην Ελλάδα με λίγο χιόνι μένουμε… σπίτι!αυτοκίνητό μας. Αλλιώς οδηγεί ένας Έλληνας, αλλιώς ένας Γερμανός και αλλιώς ένας Αμερικάνος.

Στην Ελλάδα με τις περισσότερες ημέρες του έτους να έχει ηλιοφάνεια είναι λογικό να μην προβληματιζόμαστε και εν τέλει να μην σκεφτόμαστε και πολύ τα ελαστικά του οχήματός μας.

Αυτό δεν ισχύει το ίδιο για χώρες της βόρειας Ευρώπης όπου εκεί η επιλογή σωστών ελαστικών είναι ύψιστης σημασίας καθώς έχει να κάνει με το κράτημα στο γλυστερό οδόστρωμα και φυσικά με την ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με χιόνια ή... χωρίς ένα Honda Type R στη Σουηδία κυκλοφορεί κανονικά...

Κλειδωμένα στα γκαράζ

Πριν από λίγες ημέρες που χιόνισε ακόμα και στις… παραλίες της Αττικής, διαπιστώσαμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να μετακινηθείς σε χιονισμένο οδόστρωμα με αυτοκίνητο εκτός  αν διαθέτεις τα κατάλληλα ελαστικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φωτογραφίες που αναρτήσαμε με ένα Honda Civic Type R το οποίο έμεινε… κλειδωμένο στο γκαράζ εξαιτίας του χιονιά.

Με τα σωστά ελαστικά μπορείς να κινηθείς άνετα και με ασφάλεια στο χιόνι ή ακόμα και στον πάγο

 

Κανονικά και με χιόνι

Όπως όμως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες του άρθρου που διαβάζετε, ιδιοκτήτης με το ίδιο Στη Σουηδία και με παγωμένο οδόστρωμα τα οχήματα κινούνται κανονικά και με ασφάλειααυτοκίνητο στη Σουηδία το χρησιμοποιεί κανονικά χωρίς… σκέψη να το βγάλει στο παγωμένο οδόστρωμα.

Τα σωστά ελαστικά προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια και οι μετακινήσεις γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια του οδηγού ο οποίος συνεχίζει την καθημερινότητά του χωρίς να προβληματίζεται. Οι παρακάτω απολαυστικές εικόνες μιλούν από μόνες του.

*Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη που μένει στη Σουηδία και μας έστειλε φωτογραφίες με το αγαπημένο του αυτοκίνητο.

 

Μπάκετ για... όλους. Η ασφάλεια πάνω απ' όλα

 

Με αυτό το... όπλο και σε αυτό το τοπίο θέλεις απλά να γράψεις χιλιόμετρα και να απολαύσεις!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης