Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε ένα ακραίο μέτρο καταφεύγουν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια με στόχο να αποτρέψουν τους ληστές. Το τελευταίο 12μηνο οι κλοπές αντικειμένων μέσα από τα αυτοκίνητα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις και οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. πραγματικά βαρέθηκαν να πληρώνουν για σπασμένα τζάμια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτό πορτμπαγκάζ για λιγότερη ζημιά;

Η νέα εικόνα θέλει τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και με το πορτμπαγκάζ ανοιχτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να αποδείξουν στους κλέφτες ότι δεν υπάρχουν τιμαλφή στο εσωτερικό, και ο δεύτερος να μη χρειαστεί να σπάσουν κάποιο τζάμι εάν αποφασίσουν να το διαρρήξουν. Σαν να αφήνει κάποιος την πόρτα του σπιτιού του ανοιχτή για να μην τη σπάσουν οι κλέφτες μπαίνοντας.

Χαρακτηριστική είναι και μια φωτογραφία με δύο SUV παρκαρισμένα στον ίδιο δρόμο, αμφότερα με τη θύρα του χώρου αποσκευών ορθάνοιχτη. Από την άλλη, η αστυνομία και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής αρχηγός του Σαν Φρανσίσκο προσπαθεί να αποτρέψει τους ιδιοκτήτες από αυτή την τακτική, καθώς, όπως αναφέρει, αυτός που είναι πρόθυμος να κλέψει δεν θα σταματήσει επειδή θα πειστεί από μια ανοικτή πόρτα, αλλά θα κάνει ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως οι Αμερικανοί δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν, όμως, πραγματικά, να αφήνεις το αυτοκίνητο ανοικτό για να «αποτρέψεις» τους κλέφτες;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης