Νέα στοιχεία που έχουν εμπνευστεί από την αγωνιστική έκδοση GT MkII θα φέρουν τα GT που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2020, όπως ανακοίνωσε η Ford Performance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό supercar εφοδιάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 3.5 twin turbo κινητήρα που αποδίδει 670 ίππους, δηλαδή 14 περισσότερους σε σχέση με τα μοντέλα 2017-2019, διαθέτει εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic η οποία ζυγίζει μόλις 4 κιλά και παράγει έναν εκπληκτικό ήχο σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι.

Για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, οι μηχανικοί έκαναν κάποιες επεμβάσεις στις εισαγωγές αέρα, ενώ για καλύτερα κρατήματα στη πίστα ρύθμισαν εκ νέου την ανάρτηση στη λειτουργία «Track».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Ford προσφέρει στους αγοραστές μία ειδική έκδοση με την ονομασία GT Liquid Carbon που διακρίνεται για το άβαφο carbon στο αμάξωμα με διάφανο βερνίκι, τις ανθρακονημάτινες ζάντες και τα εξατομικευμένα στοιχεία στο εσωτερικό.

Διαθέσιμη είναι η Gulf Racing Heritage σε απόχρωση γαλάζιου και πορτοκαλί που φέρει τον αριθμό 6 στο πλάι και παραπέμπει στο αγωνιστικό GT40 που θριάμβευσε στο Le Mans 24 Hours το 1968 και το 1969.

Να σημειώσουμε ότι, η παραγωγή του εκθαμβωτικού GT θα ολοκληρωθεί το 2022, με την αμερικανική εταιρεία να κατασκευάζει συγκεκριμένες μονάδες ετησίως.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης