Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην εποχή που διανύουμε, τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν εγγυημένα υψηλή ιπποδύναμη και πλέον το κριτήριο αγοράς έχει μετατεθεί στα λογισμικά και τις τεχνολογίες ασφάλειας και ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, η BMW ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του iDrive της, φέρνοντας βελτιώσεις στην αρχική οθόνη και τη δομή του μενού, η οποία θα βρει σταδιακά τον δρόμο της στην τρέχουσα γκάμα μοντέλων.
Το νέο Λειτουργικό Σύστημα BMW 8.5 που βασίζεται σε λογισμικό Linux εκμεταλλεύεται καλύτερα την κυρτή οθόνη, που βρίσκεται στα περισσότερα τωρινά μοντέλα της μάρκας.  δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση μέσω της αφής και της φωνής.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του αναβαθμισμένου iDrive 8.5 είναι η αναθεωρημένη αρχική οθόνη με τη δυνατότητα QuickSelect και μια επίπεδη δομή μενού όπου όλες οι λειτουργίες είναι ορατές μέσω συντομεύσεων και ζωντανών γραφικών στοιχείων. Εμπνευσμένοι από τα smartphone, οι σχεδιαστές της BMW απαλλάχθηκαν από τα υπομενού, ώστε να είναι ευκολότερο για τον οδηγό να έχει πρόσβαση στην επιθυμητή λειτουργία. 

Όλα τα μοντέλα που διαθέτουν επί του παρόντος το BMW Operating System 8 θα λάβουν τη βελτιωμένη έκδοση 8.5 το 2023. Τα πρώτα που θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση θα είναι οι Σειρά 7, iX, i4, X5, X6, X7 και XM από τον Ιούλιο , με περισσότερα μοντέλα να ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι μόλις κυκλοφόρησε το ενημερωμένο σύστημα που βασίζεται σε Linux, η αυτοκινητοβιομηχανία μας έδωσε επίσης μια προεπισκόπηση του ολοκαίνουργιου λειτουργικού συστήματος 9 της BMW που βασίζεται σε Android, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Το τελευταίο θα παρουσιαστεί στη X1 και στη Σειρά 2 Active Tourer τον Νοέμβριο του 2023 πριν βρει το δρόμο του σε περισσότερα μοντέλα.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης