Του Λουκά Παπαλάμπρου

Από τη μία το ισχυρότερο κι ένα από τα ταχύτερα τετράτροχα που έχουν πατήσει ποτέ τους τροχούς τους στην άσφαλτο. Από την άλλη, το πολυδιαφημισμένο μαχητικό αεροσκάφος Rafale.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bugatti πραγματοποίησε την απόλυτη κόντρα. Μια μάχη μεταξύ των κορυφαίων κατασκευών της γαλλικής βιομηχανίας. Το ραντεβού δόθηκε στη ναυτική βάση Landivisiau, με το θέαμα να κόβει την ανάσα.

Οδηγός και πιλότος πήραν θέση στα cockpit περιμένοντας το σήμα για να επιταχύνουν. Λίγο αργότερα η άσφαλτος αρχίζει να δονείται, ο ήχος είναι εκκωφαντικός. Η Chiron Sport «Les Légendes du Ciel» πετάγεται σαν βέλος εμπρός, το μαχητικό Rafale ακολουθεί.

1.500 ίπποι εναντίον 5.727 PS. Το hyper sport car προηγείται αμέσως. Επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα Έκρηξη οκτανιών σε αεροδιάδρομοσε 2,4 δευτερόλεπτα, φθάνει στα 200 σε 6,1΄΄ και η βελόνα του κοντέρ ακουμπά τα 300 χλμ./ώρα μετά από 13,1 δεύτερα. Τα 400 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 32,6 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος έπιασε τα 165 χλμ./ώρα σε 150 μέτρα και τα 210 μετά από 250 μέτρα. Απογειώθηκε μετά από 450 μέτρα με ταχύτητα 260 χλμ./ώρα και μετά χάθηκε στα σύννεφα.

Νικητής σε αυτή τη μάχη δεν υπήρξε. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του εγχειρήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές κάθε κατασκευής, τη δύναμη, την επιτάχυνση και τη ροπή, Bugatti Chiron Sport «Les Légendes du Ciel και Dassault Rafale Marine jet αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

1.500 ίπποι εναντίον 5.727 ίππων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, η συγκεκριμένη έκδοση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργήθηκε για να τιμήσει το γαλλικό πολεμικό ναυτικό Etienne Bauer και η ονομασία «Les Légendes du Ciel» σημαίνει «Οι θρύλοι των Αιθέρων».

Η Chiron έφυγε μπροστά στα πρώτα μέτρα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε μετά από 450 μέτρα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η Bugatti κοστίζει 2,88 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους

H Bugatti Chiron Pur Sport καίει… σαν φορτηγό!

H Bugatti Chiron Pur Sport είναι σκέτη απόλαυση

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης