Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η περιφερειακή αστυνομία που εξυπηρετεί τη περιοχή ακριβώς βόρεια του Τορόντο του Καναδά, αναζητά ένα ζευγάρι υπόπτων που εμπλέκονται σε ένα έγκλημα που είναι βγαλμένο απευθείας από το video game, Grand Theft Auto.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι, το οποίο δεν μπορούσε να περιγράψει η αστυνομία επειδή φορούσε κουκούλα, οδήγησε ένα κλεμμένο Audi A4 του 2011 μέσα από την είσοδο του εμπορικού κέντρου Vaughan Mills γύρω στη 1:30 π.μ. πέρασε στους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου αποφεύγοντας προσεκτικά όλα τα εκθέματα, και μετά απλά αποχώρησε μέσω μιας άλλης εισόδου.

Η αστυνομία αναφέρει ότι το ζευγάρι έκλεψε μια ποσότητα ηλεκτρονικών ειδών ενώ βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο και, παρά την προσεκτική οδήγησή του, προκάλεσε μεγάλη υλική ζημιά στο εμπορικό. Ο λοχίας της περιφερειακής αστυνομίας Κλιντ Γουίτνεϊ περιέγραψε το έγκλημα ως «τολμηρό» και «αξιοσημείωτο», σύμφωνα με το CBC. «Οι άνθρωποι εργάζονται σε αυτό το εμπορικό κέντρο. Είμαστε απλώς τυχεροί που κανείς δεν τραυματίστηκε, που είναι μόνο υλικές οι ζημιές τελικά, αλλά θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό το περιστατικό είναι απαράδεκτο».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μετά το συμβάν, η αστυνομία εντόπισε το Audi σε άγνωστη τοποθεσία και έδωσε στη δημοσιότητα μια περιγραφή του, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού πινακίδας κυκλοφορίας. Πολύ γρήγορα η νόμιμη ιδιοκτήτρια του, Taylor-Anna Kobinger, από το Laval (550χλμ. μακριά από το περιστατικό)  σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι το A4 της είχε εμπλακεί σε ένα έγκλημα σε τόσο μεγάλη απόσταση. Ωστόσο, η Kobinger είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι το όχημά της είχε κλαπεί στις 29 Ιανουαρίου, λίγες μόλις ημέρες πριν συμβεί το έγκλημα. Είχε καταχωρήσει το αυτοκίνητο προς πώληση στην αγορά του Facebook και ένας άντρας απάντησε στην αγγελία της. Ο δράστης αφού είδε το αυτοκίνητο, ζήτησε δύο test drive. Στο πρώτο, συμπεριφέρθηκε κανονικά, αλλά στο δεύτερο άρχισε να οδηγεί επιθετικά και όταν η Kobinger ζήτησε να αναλάβει ως οδηγός βγαίνοντας από το αμάξι, αυτός έφυγε.

Αυτό πιθανότατα θα προστεθεί στον αριθμό των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι ύποπτοι που εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα, οι οποίες περιλαμβάνουν διάρρηξη και κλοπή, ζημιές σε ιδιοκτησία, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή κλεμμένης περιουσίας. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης