Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Sam Albert είναι ιδιοκτήτης ενός Subaru Impreza WRX STI του 2004 με κινητήρα Ferrari V8 κάτω από το καπό. Το σύνολο παράγει απίστευτο θόρυβο και είναι καθαρά αγωνιστικό. Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε στο Oregon Trail Rally με το συναρπαστικό βίντεο να αποτυπώνει σαν σε video game,  την πορεία στην υπερειδική διαδρομή στο Portland International Raceway.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσπάθεια του να αυξήσει στο μέγιστο τις επιδόσεις του οχήματος, αναζήτησε τον ισχυρότερο κινητήρα με την υψηλότερη ιπποδύναμη ανά λίτρο με «ταβάνι» τα 4.5λτ.  Συγκεκριμένα, επέλεξε τον F136 IB από τη Ferrari California, έναν κινητήρα 4,3 λίτρων που εξακολουθεί να παράγει άφθονη ισχύ. Ο Albert κατέγραψε τη διαδικασία στο κανάλι του στο YouTube. Ξεκίνησε να εργάζεται στην αλλαγή κινητήρα πριν από επτά μήνες και τον περασμένο μήνα κατάφερε να τον θέσει σε λειτουργία.

Η αύξηση των επιδόσεων από την αλλαγή κινητήρα ήταν προφανώς σημαντική, αν και ο Albert δεν αποκάλυψε τα τελικά στοιχεία. Στην Ferrari California, ο F136 IB απέδιδε 460 ίππους και 485Nm ροπής. Ο ίδιος αναφέρει ότι η ισχύς από τον κινητήρα της Ferrari είναι πολύ γραμμική, γεγονός που έκανε το αυτοκίνητο πιο ευκολοδήγητο και διασκεδαστικό στην οδήγηση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο βίντεο, η οπτική γωνία της κάμερας είναι πάνω και πίσω από το αυτοκίνητο, ενώ διατηρεί μια σταθερή απόσταση πίσω από το όχημα. Το αποτέλεσμα είναι μια προοπτική που θυμίζει βιντεοπαιχνίδι αγώνων. Ωστόσο, ο V8 ακούγεται καλύτερα από οποιαδήποτε προσομοίωση.

 

Ο Άλμπερτ δεν ολοκλήρωσε τελικά το ράλι του Oregon Trail. Ολοκλήρωσε 14 από τα 19 στάδια (η κόρη του Ken Block, η Lia, αγωνίζεται στο ίδιο πρωτάθλημα). 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης