Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το New China TV μας δίνει μια ματιά στο εσωτερικό του εργοστασίου της Tesla, Giga Shanghai, εν μέσω παραγωγής ενός Model Y. Το βίντεο είναι στην ουσία μια συνέντευξη την ώρα που οι κάμερες δείχνουν πλάνα από την γραμμή παραγωγής στην Κίνα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tesla είναι γνωστή για τις σύγχρονες τεχνικές κατασκευής της και πρόσφατα, ακόμη και η Toyota το αναγνώρισε δημόσια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ έχει πει σε πολλές περιπτώσεις ότι το προβάδισμα της Tesla έναντι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών θα προέλθει κυρίως από την κατασκευαστική της ικανότητα. Η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα δύο νέα εργοστάσια, ένα στη Γερμανία και το άλλο στο Τέξας, και μόλις ανακοίνωσε ένα άλλο που ετοιμάζεται στο Μεξικό.

Το κύριο εργοστάσιο της Tesla εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στο Fremont της Καλιφόρνια, αν και η μονάδα Giga Shanghai στην Κίνα είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό και επιτυχημένο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα. Δεν παράγει μόνο EV για την εγχώρια αγορά, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά και για εξαγωγή.

Υπάρχουν πολλές σημαντικές λεπτομέρειες στο σχεδόν 30λεπτο βίντεο. Ωστόσο, η βασική εστίαση είναι στην “Ταχύτητα Tesla”. Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε πόσο γρήγορα η Tesla μπορεί να παράγει το πιο δημοφιλές EV στον κόσμο, το Tesla Model Y. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βίντεο, χρειάζονται περίπου δυόμιση ώρες από τον πρώτο σταθμό μέχρι το τέλος της τελικής συναρμολόγησης.
 

 

Με βάση ένα εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε από το Reuters, η Tesla China στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή στη Giga Shanghai σε 20.000 EVs την εβδομάδα, με άμεση ισχύ. Εάν μπορέσει να τα καταφέρει, θα μπορούσε να παράγει περίπου 80.000 EV Model 3 και Model Y το μήνα για εγχώρια και παγκόσμια κατανάλωση.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης