Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Γνωστός Youtuber έβγαλε το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο από το Tesla Model S του και στην θέση του τοποθέτησε έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν λόγω πλημμύρας, οι μπαταρίες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αχρηστεύτηκαν και ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε πως αντί να τις αντικαταστήσει, προτιμά να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Έτσι λοιπόν αφαίρεσε τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τις μπαταρίες, και κρατώντας ως βάση το σπορ σεντάν, το εφοδίασε με έναν V8 κινητήρα 6.2 λτ. από μία Chevrolet Camaro.

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε την αλλαγή αυτή, μέτρησε το όχημα σε ένα δυναμόμετρο και αποδείχθηκε πως η ιπποδύναμη έφτασε τα 444 άλογα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το σύνολο πλέον ζυγίζει 653 κιλά λιγότερα, με αποτέλεσμα η αναλογία ίππου ανά κιλό να είναι εξαιρετική, ενώ παράλληλα ο παραγόμενος ήχος είναι εκπληκτικός.

Φαντάζεστε να δείτε να περνάει από μπροστά σας ένα Tesla, το οποίο όχι απλά δεν είναι αθόρυβο όπως όλα τα ηλεκτρικά, αλλά «ξεσηκώνει» την γειτονιά με κάθε γκαζιά του;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα από το δυναμόμετρο ανέβασε ο ίδιος ο Youtuber στο κανάλι του (μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και άλλες εντυπωσιακές μετατροπές) και ο κόσμος έσπευσε να σχολιάσει πως το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από καλό. Να αγοράζεις ηλεκτρικό όχημα και όταν αχρηστευτεί η μπαταρία του να την αλλάζεις με ένα θερμικό μοτέρ; Κάτι που δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ, όμως έγινε πράξη και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης