Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πόση αμερικάνικη κουλτούρα μπορεί να χωρέσει σε ένα βίντεο; Από όσο φαίνεται αρκετή καθώς στο συγκεκριμένο κλιπ εμφανίζεται το πιο γνωστό αμερικάνικο muscle car, μία μετατροπή που δεν έχει λόγο ύπαρξης και μία επίδειξη που μόνο στην άλλη μεριά του ατλαντικού εκτιμάται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης (και Youtuber) μίας Mustang αποφάσισε πως τα άλογα που του προσέφερε ο κινητήρας του μοντέλου δεν του αρκούσαν και αντί να προχωρήσει στην φαινομενικά λογική αναβάθμιση στον turbo 2.3 τετρακίλυνδρο ή στην αντικατάσταση με τον V8 5λτ. κινητήρα, αποφάσισε να κάτι πρωτόγνωρο.

Ξόδεψε αρκετά λεφτά και τελικά έβαλε έναν diesel κινητήρα 5.9 λτ. ο οποίος αποδίδει εργοστασιακά 233 άλογα και 597 Nm ροπής, νούμερα τα οποία δηλώνει πως έχει ανεβάσει αρκετά αλλά δεν προσφέρει ακριβή στοιχεία πέρα από το 0-400 σε 13.2δευτ.

Το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχα παράξενη δημιουργία που είναι πλέον ικανή να ρυμουλκήσει ένα σκάφος χωρίς φαινομενικά προβλήματα. Και το καταφέρνει με στυλ, καίγοντας αρκετό λάστιχο όσο έχει και το σκάφος πίσω, με τα σύννεφα καπνού από την εξάτμιση να θυμίζουν περισσότερο βαπόρι παρά οικογενειακό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Υπάρχει νόημα σε όλο αυτό; Το μόνο που καταφέρνει είναι να μας πείσει να στραφούμε ακόμα περισσότερο στα ηλεκτρικά και να χαιρετήσουμε αυτούς τους μαύρους αναίτιους καπνούς, μια για πάντα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης