Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας νέος «σταθμός» προστέθηκε στον παγκόσμιο χάρτη της Formula E με το Jakarta E-Prix στις 4 Ιουνίου, καθώς η Ινδονησία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E της ABB FIA. Στο τιμόνι των δύο αγωνιστικών αυτοκινήτων Porsche 99X Electric βρίσκονται ο André Lotterer (GER/#36) και ο Pascal Wehrlein (GER/#94).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας στο Jakarta International E-Prix Circuit σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της σεζόν. Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που προβλέπονται κατά τον αγώνα, οι οδηγοί είναι έτοιμοι για να συγκεντρώσουν τους μέγιστους βαθμούς. 

Μετά από 8 (από τους συνολικά 16 αγώνες του πρωταθλήματος), ο André Lotterer κατατάσσεται επί του παρόντος στην έβδομη θέση με 59 βαθμούς στην κατάταξη οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E. Ο Pascal Wehrlein ακολουθεί στην όγδοη θέση με 51 βαθμούς, ενώ στην ομαδική κατάταξη, η ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E βρίσκεται πέμπτη με 110 βαθμούς.

Tο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που φέρει το Porsche E Performance Powertrain το οποίο αναπτύχθηκε από τη Weissachv, χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της εταιρίας. Η διαχείριση ενέργειας και η αποδοτικότητα είναι σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας τόσο στη Formula E όσο και στην ανάπτυξη αυτοκινήτων παραγωγής, με τις εταιρίες να συλλέγουν σημαντικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό σύνολο αποδίδει 335 άλογα, έχοντας μία μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh. Αξίζει να αναφέρουμε πως και η Formula 1 σε βάθος εξαετίας στοχεύει σταδιακά να εξηλεκτρίσει τα μονοθέσια της, φέρνοντας νέους κανονισμούς στο πρωτάθλημα. Οι εταιρίες λοιπόν που λαμβάνουν μέρος στην Formula E εργάζονται ήδη επάνω στην μέγιστη αξιοποίηση του ρεύματος, πριν αυτή γίνει καθολικά μονόδρομος σε όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει την επιστροφή της στην Formula 1 το 2026!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης