Gené και Azcona στα πηδάλια του CUPRA Leon Competición

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 09:15
Gené και Azcona στα πηδάλια του CUPRA Leon Competición

Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Τέσσερα CUPRA Leon Competición θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (World Touring Car Championship), με τους κορυφαίους οδηγούς  Jordi Gené και Mikel Azcona. 

Ο Jordi Gené που έχει εμπειρία περισσότερα από 25 χρόνια  σε αγώνες αυτοκινήτων Τουρισμού ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο των Κατασκευαστών τόσο το 2008 όσο και το 2009 ενώ το 2015 τερμάτισε ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων Τουρισμού.

Ο Gené έχει ασχοληθεί αρκετά με την εξέλιξη του CUPRA Leon Competición και συνεργάζεται αρκετά καλά με τον νεαρό αλλά υπάκουο οδηγό Mikel Azcona, 
Ο  Mikel Azcona εντάχθηκε στη Zengő Motorsport για να αγωνιστεί το 2020 με το CUPRA Leon Competición. Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα στη MotorLand Aragon κινήθηκε εντυπωσιακά.

Όταν η αγωνιστική ομάδα τον επέλεξε να οδηγήσει την CUPRA στο WTCR είπε ότι είναι χαρούμενος και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος που θα είναι στην ίδια ομάδα με τον Jordi . Ο νεαρός  οδηγός θα συνδυάσει το Πρωτάθλημα WTCR με τη συμμετοχή του στο 2021 TCR Europe μαζί με τον Evgenii Leonov, ως μέρος της ρωσικής ομάδας Volcano Motorsport.

Οι οδηγοί της CUPRA έχουν οκτώ αγωνιστικά Σαββατοκύριακα μπροστά τους για να προετοιμασθούν σωστά. Η εκκίνηση του  WTCR  θα γίνει  στις αρχές Ιουνίου στην ιστορική πίστα Nürburgring της Γερμανίας. Το ημερολόγιο του 2021 περιλαμβάνει αγώνες στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νότια Κορέα, Κίνα και Μακάο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

 

Δύο λόγια για το νέο αγωνιστικό

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο CUPRA Leon Competición , είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει  340PS στις 6.800 σ.α.λ.. Η ροπή του είναι 410 Nm. Το εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο συνεργάζεται άψογα με τον κινητήρα. Το  ολοκαίνουργιο αγωνιστικό μοντέλο της CUPRA χρειάζεται 4,5 δευτερόλεπτα από 0-100 χλμ. ενώ η τελική του αγγίζει τα 260 km / h.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το CUPRA Leon Competición συνδυάζει νέο αμάξωμα και γεωμετρία πλαισίου ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο, που μειώνει το βάρος και  προσθέτει ακαμψία.
Οι μηχανικοί πέτυχαν την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση με τη βοήθεια  της  τεχνολογίας. Με την τρισδιάστατη εκτύπωση 3D Multi Jet Fusion της HP παρήγαγαν ελαφρύτερα εξαρτήματα ενώ βελτίωσαν την κατανομή βάρους.

Ο CUPRA Director of Strategy, Business Development and Operations Antonino Labate δήλωσε για τη φετινή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού: «Στην CUPRA είμαστε πεπεισμένοι ότι τα νιάτα και η εμπειρία είναι ο τέλειος συνδυασμός για την επίτευξη των στόχων μας. Ο Jordi Gené κατέχει πλούτο γνώσεων από τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτων Τουρισμού και ο Mikel είναι μέρος της επόμενης γενιάς των νέων ταλέντων που θέλουμε να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τον μετασχηματισμό. Το 2021, η CUPRA θα είναι παρούσα σε 70 αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για αυτή τη σεζόν σε παγκόσμια, διηπειρωτικά και εθνικά Πρωταθλήματα και αγώνες TCR. Παράλληλα συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για τον εξηλεκτρισμό με τη συμμετοχή μας στο Extreme E και το PURE ETCR, όπου ο Jordi και ο Mikel θα αγωνιστούν επίσης».

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 09:15