Ανήκει στους top class κατασκευαστές παγκοσμίως. Διαθέτει μια εξαιρετική γκάμα αυτοκινήτων, ειδικά στην κατηγορία των SUV, υιοθετεί τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα όσον αφορά στην ασφάλεια και εξοπλίζει τα μοντέλα της με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων. Από το XC40 έως το best seller XC60, τη ναυαρχίδα XC90, το πολυτελές sedan S90 και το περιπετειώδες V90 Cross Country, η Volvo δεν κάνει κανένα συμβιβασμό. Τα οχήματά της καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές, είναι εξαιρετικά ευχάριστα στην οδήγηση και πλέον όλα προσφέρονται σε plug-in hybrid έκδοση, μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης και δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω αναφέρουμε τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο με το σήμα της σουηδικής φίρμας.

 

Ασφάλεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία εταιρεία, από οποιαδήποτε γωνιά της γης, δεν έχει τολμήσει αυτό που ανακοίνωσε η εταιρεία από το Γκέτεμποργκ. Να εξελίξει σε τέτοιο βαθμό τα οχήματά της και τις αναγκαίες τεχνολογίες ώστε στο μέλλον να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούριο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.

Τα αυτοκίνητα της Volvo δεν έχουν συγκεντρώσει απλώς τις κορυφαίες βαθμολογίες στα crash tests. Είναι τόσο προηγμένα τεχνολογικά και ενσωματώνουν τέτοια συστήματα, που κάνουν πιο άνετη, απλή και πάνω απ΄ όλα ασφαλή τη ζωή τόσο στις καθημερινές μετακινήσεις όσο και στα ταξίδια.

Για παράδειγμα, οι τεχνολογίες «City Safety», «Run-off Road Mitigation» και «Oncoming Lane Mitigation» λειτουργούν σαν ένα έξτρα ζευγάρι μάτια του οδηγού. Το αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά που εξέπληξε ακόμα και τα μέλη του οργανισμού Euro NCAP.

Επίσης, όποιο αυτοκίνητο βγαίνει από το εργοστάσιο από εδώ και στο εξής, ανεξάρτητα την έκδοση και την ισχύ του κινητήρα, φέρει ηλεκτρονικό κόφτη που περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα. Αυτό είναι το ανώτατο όριο για τη Volvo και δεν το διαπραγματεύεται.

Συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία

Όλα τα καινούρια αυτοκίνητα της Volvo εξοπλίζονται με το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία στο εσωτερικό των οχημάτων. Ο οδηγός συνδέει εύκολα και γρήγορα το κινητό του τηλέφωνο, έχοντας πρόσβαση σε μια σειρά εφαρμογών και λειτουργιών.

Από το κινητό τηλέφωνο ελέγχεις κάθε λειτουργία.Σύντομα τα μοντέλα θα εφοδιαστούν με το infotainment ΗΜΙ, ένα σύστημα που υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις και εφαρμογές όπως Google Maps, Google Play Store και Google Αssistant, με το τελευταίο να λειτουργεί ως ψηφιακός προσωπικός βοηθός, περιλαμβάνοντας τεχνολογία ομιλίας και αναγνωρίζοντας δεκάδες γλώσσες.

Ο κάτοχος ενός μοντέλου Volvo θα δημιουργεί το προσωπικό του προφίλ, επιλέγοντας τις πληροφορίες που επιθυμεί να λαμβάνει. Οι ψηφιακές οθόνες θα προσαρμόζουν την απόχρωση φωτισμού και το περιεχόμενο ανάλογα τις συνθήκες και τις αντιδράσεις του οδηγού.

Ακόμη και η ρύθμιση των καθρεπτών, το ύψος και μήκος των καθισμάτων και η θερμοκρασία θα προσαρμόζονται με βάση το προφίλ κάθε χρήστη. Αν, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται εναλλάξ από ένα ψευγάρι, αυτός που κάθεται στη θέση του οδηγού θα επιλέγει το προφίλ του και στη συνέχεια το σύστημα θα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Το αυτοκίνητο στο τηλέφωνο

Κατεβάζεις την εφαρμογή Volvo On Call στο τηλέφωνό σου και ξενοιάζεις. Μέσω αυτής, μπορείς να ελέγξεις από απόσταση μία σειρά λειτουργιών, να τσεκάρεις αν έχεις κλειδώσεις τις πόρτες του αυτοκινήτου και να ενεργοποιήσεις το σύστημα κλιματισμού. Μπορείς να αναζητήσεις στον χάρτη έναν προορισμό ή ένα σημείο εξυπηρέτησης και να το στείλεις στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος, να βρει μία θέση στάθμευσης, ακόμη και να το εντοπίσει αν έχεις ξεχάσει πού ακριβώς το έχει σταθμεύσει, όπως, για παράδειγμα, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Το XC40 Recharge έχει κατανάλωση 2 λτ. στα 100 χλμ.

Σε περίπτωση που έχεις στην κατοχή σου το XC40 Recharge ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση plug-in υβριδική, ελέγχεις σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία φόρτισης χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ του σπιτιού.

Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις το Volvo On Call με το ημερολόγιο του κινητού σου τηλεφώνου, ώστε να δέχεσαι υπενθυμίσεις για τα προγραμματισμένα ραντεβού και να δημιουργήσεις in-car WiFi hotspot για τις φορητές συσκευές όλων των επιβατών.

Ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου

Καίνε ελάχιστη βενζίνη, έχουν χαμηλές εκπομπές ρύπων και μεγάλη αυτονομία. Χάρη στην τεχνολογία Twin Engine plug-in hybrid, τα XC40, XC60, ΧC90 και τα υπόλοιπα μοντέλα καλύπτουν με απόλυτα οικονομικό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Το κύριο όφελος είναι πως πάντοτε έχετε τον κινητήρα βενζίνης διαθέσιμο ανάμεσα σε δύο φορτίσεις, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε στα μεγάλα ταξίδια.

Όταν τελειώσει η ενέργεια της μπαταρίας, αναλαμβάνει δουλειά ο παραδοσιακός κινητήρας. Στο XC40 T5 Recharge, για παράδειγμα, η κατανάλωση σε μεικτές συνθήκες είναι μόλις 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 45 γρ./χλμ., γεγονός που απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από τέλη κυκλοφορίας.

Απολαυστική οδήγηση

Με ένα Volvo απολαμβάνεις κάθε χιλιόμετρο. Το αυτοκίνητο κινείται με τέτοια ησυχία στην άσφαλτο, είναι τόσο σταθερό και σίγουρο που πραγματικά σε βγάζει ξεκούραστο ακόμα και μετά από ώρες οδήγησης.

Τα καθίσματα αγκαλιάζουν το σώμα, προσφέροντας άψογη στήριξη, η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά, θαρρείς και έχει κατασκευαστεί για τους ελληνικούς δρόμους, και η ηχομόνωση της καμπίνας απομονώνει τους επιβάτες από τον έξω κόσμο.

Τον χειμώνα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το σύστημα τετρακίνησης κάνουν τις εξορμήσεις στα θέρετρα και τα χειμερινά κέντρα παιχνιδάκι.  

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις προδιαγραφές

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης