Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στα μέσα του 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, ανακοίνωσε τα σχέδια για επέκταση της γκάμας της εταιρίας, προσθέτοντας ένα νέο SUV πάνω από τα Macan και Cayenne. Το αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευαστεί στη Λειψία της Γερμανίας και θα στοχεύει σε ένα υψηλότερο τμήμα της αγοράς με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, καθώς η τιμή του θα είναι απλησίαστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί για την ώρα οι πληροφορίες να είναι με το σταγονόμετρο, όμως είναι σίγουρη η κυκλοφορία του οχήματος στην αγορά το 2027.

Πιστεύεται ότι το επταθέσιο ηλεκτρικό SUV θα είναι τρεις φορές πιο ακριβό από μία Cayenne. Φέρει την κωδική ονομασία “K1” και βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2020, πατώντας στην Premium Platform Electric αρχιτεκτονική που η Porsche αναπτύσσει από κοινού με την Audi. Η PPE θα κάνει πρεμιέρα με την επόμενης γενιάς, μόνο ηλεκτροκίνητη Macan και το Q6 E-Tron.

Το SUV τριών σειρών φημολογείται ότι επωφελείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα 920V με ταχύτερη φόρτιση και διαθέτει μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας άνω των 100 kWh. Η πιο λιτή έκδοση του, φημολογείται ότι προσφέρει μέγιστη αυτονομία 700 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Λέγεται ότι σχεδιάζεται ειδική ψύξη μέσω λαδιού για τους ηλεκτρικούς κινητήρες, μαζί με σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς για στροφή των πίσω τροχών έως και πέντε μοίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το στυλ, πιθανότατα να δούμε μια σιλουέτα εν μέρει σεντάν, εν μέρει crossover, με μήκος άνω των πέντε μέτρων. Λέγεται ότι έχει μια απαλά κυρτή οροφή, ένα απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, και μια πίσω πόρτα αυτόματης ανύψωσης. Μάλιστα η Porsche σκοπεύει να προσφέρει στο K1 πραγματικά off-road χαρακτηριστικά με μια αποκλειστική λειτουργία οδήγησης που θα ανυψώνει σημαντικά την αερανάρτηση.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης