Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με συνολική απόδοση 280 ίππων και το σύστημα τετρακίνησης Q4, η Plug-in Hybrid Tonale έρχεται να προσφέρει το πλήρες πακέτο : Απόλυτη οδηγική εμπειρία, αυτονομία πάνω από 600χλμ. αλλά και κορυφαία επίπεδα άνεσης. Ο κόσμος φαίνεται πως αγκαλιάζει το νέο δημιούργημα της ιταλική φίρμας καθώς υπάρχουν ήδη 35.000 παραγγελίες που συνεχώς αυξάνονται και η εταιρία αποφάσισε να αυξήσει την γραμμή παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Alfa Romeo στο Pomigliano στην Ιταλία, όπου συναρμολογείται και το Fiat Panda, με την εταιρία να μειώνει την παραγωγή του μικρού μοντέλου για χάρη της Tonale. Σύντομα, η ίδια γραμμή συναρμολόγησης θα γίνει επίσης υπεύθυνη για το Dodge Hornet, το οποίο είναι ουσιαστικά μια ανανεωμένη έκδοση του SUV. Το ιταλικό crossover πωλείται επί του παρόντος στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και σύντομα θα φτάσει στις ακτές των ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο Pomigliano είχε μια ισχυρή αύξηση 34 τοις εκατό στην παραγωγή του πέρυσι, φτάνοντας τις 165.000 μονάδες, εκ των οποίων οι 20.000 ήταν Tonale. Με την προσθήκη μιας δεύτερης «βάρδιας» για το crossover,  πλέον θα συναρμολογούνται σχεδόν 400 μονάδες την ημέρα. Μία κίνηση που σημαίνει επίσης ότι οι 1.600 εργαζόμενοι που απολύθηκαν προσωρινά από το εργοστάσιο θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του στην αγορά, το SUV Tonale σημείωσε 11.171 πωλήσεις στην Ευρώπη, αλλά οι προπαραγγελίες για το μοντέλο έχουν φτάσει τις 35.000 μονάδες. Στη Γηραιά ήπειρο, το μοντέλο πωλείται με plug-in υβριδικούς, ήπιους υβριδικούς και πετρελαιοκινητήρες, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου διατίθεται μόνο το σύστημα μετάδοσης κίνησης PHEV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tonale αποτελεί μέρος του σχεδίου της Alfa Romeo να έχει τουλάχιστον το 40 τοις εκατό των πωλήσεών της από χώρες εκτός Ευρώπης μέχρι το τέλος της δεκαετίας σε σύγκριση με μόλις 18 τοις εκατό το 2021.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης