Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, εκτός από αμύθητη περιουσία διαθέτει και ένα ανάλογο γκαράζ γεμάτο με σπάνια τετράτροχα. Ανάμεσα τους υπάρχει και ένα όχημα το οποίο αν και εμφανισιακά μπορεί να υπάρχουν μερικές εκατοντάδες παρόμοιά του, κρύβει ένα πολύ σπάνιο και ιδιαίτερο μυστικό που το κάνει μοναδικό στη γη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για την Aston Martin DB6 Volante του 1970, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε μάλιστα ως γαμήλιο αυτοκίνητο στη δεξίωση του πρίγκιπα Γουίλιαμς.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο είναι λίγο διαφορετικό από μια τυπική DB6. Το 2008, μετατράπηκε ώστε να λειτουργεί με βιοαιθανόλη ή, όπως περιέγραψε ο Κάρολος, με “κρασί και τυρί”. Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται με ενέργεια χρησιμοποιώντας πλεόνασμα αγγλικού λευκού κρασιού και ορό γάλακτος από τις διεργασίες τυριού. Το καύσιμο παράγεται από μια αγγλική εταιρεία που ονομάζεται Green Fuels, η οποία είπε στον βασιλιά ότι θα μπορούσε να μετατρέψει την κλασική του ΑΜ σε κάτι πιο βιώσιμο και τελικά το έκανε. Λόγω της ιστορίας της DB6, θα μπορούσε εύκολα να αξίζει τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετατροπή της Aston του βασιλιά Κάρολου ώστε να λειτουργεί με το υψηλής ποιότητας καύσιμο δεν φαίνεται να ήταν εύκολη διαδικασία. Η αρχική ερώτηση του βασιλιά Κάρολου σχετικά με τη μετατροπή της DB6 του ώστε να δέχεται αυτό το συγκεκριμένο μείγμα E85 φέρεται να δέχθηκε αντιδράσεις από τους μηχανικούς της Aston Martin.

«Είπα, ‘καλά, τότε δεν θα το οδηγήσω’, οπότε συνέχισαν το πρότζεκτ και τώρα παραδέχονται ότι τρέχει καλύτερα και είναι πιο ισχυρό με αυτό το καύσιμο από ό,τι με βενζίνη. Και επίσης, μυρίζει υπέροχα καθώς οδηγείς», κατέληξε ο πρίγκιπας Κάρολος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης