Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο Team Fordzilla P1 της Ford, παρουσιάζει την νέα του εμφάνιση. Μια νέα μοναδική βαφή σε απόχρωση πορτοκαλί του χρωμίου, σχεδιασμένη για να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Team Fordzilla P1 που συνεχώς προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια, όπως και τους παίκτες οι οποίοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To P1 προσπάθησε να ξεπεράσει τα όρια, ως το πρώτο όχημα που δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία των σχεδιαστών μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και της gaming κοινότητας. Πάνω από 250.000 ψήφοι στο Twitter οδήγησαν στην τελική σχεδίασή του από τους σχεδιαστές της Ford, Arturo Ariño και Robert Engelman, με τον τελευταίο να οραματίζεται τη μορφή του εσωτερικού του.

Η παρουσίαση της νέας εμφάνισης θα γίνει στο Alkmaar, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Ford Ολλανδίας  και οι οικοδεσπότες των esports αγώνων Racesquare. Οι παίκτες όχι μόνο θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά το νέο χρώμα, αλλά και να καθίσουν μέσα στο αγωνιστικό αυτοκίνητο πλήρους κλίμακας, το οποίο λειτουργεί τόσο ως προσομοιωτής παιχνιδιών όσο και ως μια πλήρως ανεπτυγμένη πλατφόρμα live streaming.

Η διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης του νέου χρώματος περιελάβανε πολλές επαναλαμβανόμενες δοκιμές προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ένα ανακλαστικό πορτοκαλί φινίρισμα το οποίο αλληλοεπιδρά με το φως και το περιβάλλον με σχεδόν εξωπραγματικό τρόπο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για χρήση αυτής της ειδικής βαφής σε οχήματα παραγωγής της Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Boris Ferko, Team Fordzilla P1 design lead, Ford of Europe, δήλωσε:

«Η βαφή ήταν μια πειραματική διαδικασία που θέλαμε να δοκιμάσουμε – και τι καλύτερο από το να το
πραγματοποιήσουμε με το αγωνιστικό Team Fordzilla P1, ένα αυτοκίνητου που ανοίγει νέους
δρόμους ήδη από τη σύλληψή του ως ιδέα. Οι αντανακλάσεις που καταφέρνει να καταγράφει αυτό το
φινίρισμα είναι πραγματικά διασκεδαστικές και ελπίζουμε ότι οι παίχτες θα απολαύσουν την
προσπάθειά τους να «αιχμαλωτίσουν» τον εαυτό τους σε αυτό.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης