Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρίθυρη εκδοχή του Ford Fiesta πιθανότατα δεν θα συνεχιστεί μετά από το καλοκαίρι, καθώς όλα δείχνουν πως το μοντέλο πλέον θα περνάει τη γραμμή της παραγωγής αποκλειστικά ως πεντάθυρο hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτικότητα των τρίπορτων αυτοκινήτων έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά και πλέον αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Κυρίως στη νέα εποχή όπου η μανία γύρω από τα SUV κοντεύει να  «εξαφανίσει» τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων με τους νέους αγοραστές να αποζητούν την άνεση και τους χώρους, παρά την σπορ εμφάνιση.

Όπως δήλωσε και εκπρόσωπος της Ford, πλέον η γκάμα της εταιρίας θα εξορθολογιστεί και θα προσαρμοστεί στα νέα θέλω και τις νέες απαιτήσεις των πελατών. Έτσι η τρίθυρη εκδοχή μάλλον δεν έχει χώρο στα νέα πλάνα της φίρμας. 

Η παραγωγή του Fiesta 3d γινόταν στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Κολωνία της Γερμανίας, ενώ οι ST εκδόσεις θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους  σε πεντάθυρη εκδοχή.  Μάλιστα το ίδιο εργοστάσιο πρόκειται να γίνει σημαντικός κόμβος ηλεκτρικών οχημάτων καθώς από το νέο έτος θα παρουσιαστεί ένα νέο ηλεκτρικό crossover το οποίο πιθανότατα θα αφορά την αγορά της Ευρώπης και θα κατασκευάζεται εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως η ηλεκτροκίνηση σταδιακά δεν αλλάζει μόνο τα δεδομένα στις κατηγορίες των αυτοκινήτων αλλά και στην σχεδίαση αυτών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης