Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε μια σκηνή βγαλμένη απευθείας από κλασική ταινία γουέστερν, ένα τεράστιο κοπάδι προβάτων έκλεισε έναν δρόμο  στο Κόκεβιλ του Ουαϊόμινγκ, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή. Το περιστατικό, καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε στο κανάλι του Youtube ViralHog.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Wyoming, γνωστό για τους απέραντους ανοιχτούς χώρους και την κουλτούρα του καουμπόη, είναι η ένατη μεγαλύτερη πολιτεία στις ΗΠΑ, αλλά έχει τον μικρότερο πληθυσμό, με λιγότερους από 600.000 ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι κάτι σπάνιο στην πολιτεία.

Το βίντεο δείχνει έναν καουμπόη έφιππο να μετακινεί το κοπάδι των προβάτων στη μέση του δρόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι κτηνοτρόφοι στο Ουαϊόμινγκ να χρησιμοποιούν δημόσιους δρόμους για να μετακινούν τα κοπάδια τους μεταξύ βοσκοτόπων. Η παράδοση της μετακίνησης των ζώων με αυτόν τον τρόπο χρονολογείται από τις πρώτες μέρες της κτηνοτροφίας στην αμερικανική Δύση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ενώ ορισμένοι μπορεί να βρουν λίγο παράλογη τη σκηνή με τα πρόβατα που μπλοκάρουν έναν δρόμο το 2023, για πολλούς κατοίκους του Ουαϊόμινγκ, είναι απλώς άλλη μια μέρα στη ζωή μιας πολιτείας όπου η κουλτούρα του καουμπόη είναι ακόμα ζωντανή. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια περίεργη αναστάτωση να προκαλεί μποτιλιάρισμα σε κεντρικό δρόμο των πολιτειών της Αμερικής. Στο Μέμφις τον περασμένο Αύγουστο, ένα ημιφορτηγό έχυσε χιλιάδες βάζα με σάλτσα αλφρέντο, αναγκάζοντας το κλείσιμο πολλών λωρίδων κυκλοφορίας μέχρι να καθαριστούν τα πράγματα. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο ατύχημα με ημιφορτηγό στο Τέξας το 2019 είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει δρόμος από τόνους γάλατος και να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης