Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Porsche θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, τα οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν ξεπεράσει τα 25.000. Η εταιρεία έκανε τη δωρεά της στην Aktion Deutschland Hilft ενώ παρότρυνε και όλους τους εργαζομένους της να βοηθήσουν ξεχωριστά, όσο περισσότερο μπορούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και όλους εκείνους που έχασαν μέλη της οικογένειάς τους, φίλους ή τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσής τους σε αυτή την καταστροφή», δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG.

Η Porsche αναφέρει ότι η δωρεά της θα χρησιμοποιηθεί για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στα σημεία που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Το ποσό που θα διατεθεί μέσω του Aktion Deutschland Hilft θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας σειράς δραστηριοτήτων για την παροχή βοήθειας στα θύματα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής καταφυγίου, των εργασιών καθαρισμού και της ασφάλισης επικίνδυνων περιοχών. Θα συνδράμει επίσης στην αναζήτηση αγνοουμένων, παρέχοντας ιατρική υποστήριξη και προμήθεια τροφίμων και τροφοδοσία για εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις εικόνες που φτάνουν σε εμάς από την Τουρκία και τη Συρία», δήλωσε ο Χάραλντ Μπακ, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας της Porsche AG. “Πολλοί από τους συναδέλφους μας έχουν φίλους και οικογένειες στις πληγείσες περιοχές. Για εμάς, είναι αυτονόητο ότι παρέχουμε βοήθεια “.
Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στις 6 Φεβρουαρίου γύρω στις 4 το πρωί τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν ακόμη. Ο αρχικός σεισμός ήταν καταστροφικός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ και περισσότεροι από 1.000 μετασεισμοί έπληξαν την περιοχή ώρες μετά τον αρχικό. Ωστόσο, εννέα ώρες μετά τον πρώτο, ένας ασυνήθιστα ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών προκάλεσε ακόμη περισσότερες καταστροφές, περιπλέκοντας τις προσπάθειες διάσωσης σε όλη την περιοχή που είχαν ξεκινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το CNN, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό έχει ξεπεράσει τους 25.000 μέχρι σήμερα. Μόνο στην Τουρκία ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 20.000. Οι διασώστες συνεχίζουν να βρίσκουν ανθρώπους ζωντανούς στα ερείπια τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό, δίνοντας στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης την ελπίδα ότι θα βρουν περισσότερους ανθρώπους ζωντανούς.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης