Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Chevrolet Corvette E-Ray κάνει το ντεμπούτο της ως το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρίας και έρχεται μαζί με τετρακίνηση, για εκρηκτικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον ηλεκτροκινητήρα και τον V8 6,2 λίτρων, το υβριδικό μοντέλο έχει συνολική ισχύ 665 ίππων ενώ μπορεί να πετύχει το 0-100 σε 2.5 δευτ. Νούμερα που το καθιστούν το γρηγορότερο σύνολο που έχει κατασκευάσει ποτέ η συγκεκριμένη φίρμα. Στον μπροστινό άξονά του, το E-Ray έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 ίππων και 165 Nm, με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 1,9 kWh να τροφοδοτεί το σύστημα. Μάλιστα υπάρχει και λειτουργία Stealth, στην οποία δεν χρησιμοποιείται καθόλου ο V8 κινητήρας και το όχημα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες μέχρι 72χλμ./ώρα, αποκλειστικά με ρεύμα.

Ο θερμικός κινητήρας V8 αποδίδει 495 άλογα και 637 Nm ροπής, ενώ πέρα από το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, το E-Ray έχει και άλλα χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό, όπως το στάνταρ σύστημα ανάρτησης Magnetic Ride Control 4.0 και τα κεραμικά φρένα Brembo.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το E-Ray είναι 9,14 εκατοστά πιο φαρδύ από το τυπικό Stingray, ενώ διαθέτει διαφορετική μπροστινή όψη με πιο εμφανή οριζόντια στοιχεία, με το πίσω μέρος να ξεχωρίζει από τους αεραγωγούς και τον προφυλακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 14 εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων αποχρώσεων Riptide Blue, Seawolf Grey και Cacti. Μάλιστα το E-Ray θα είναι διαθέσιμο με αποκλειστική λωρίδα αμαξώματος σε μπλε έντονο χρώμα, ενώ θα υπάρχουν τέσσερα σχέδια τροχών αλουμινίου και μια επιλογή από ανθρακονήματα.

Η Chevrolet ανακοινώνει επίσης ότι όλες οι Corvette του 2024 επωφελούνται από την ενημερωμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού., η οποία πλέον διαθέτει υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας με προειδοποίηση αναχώρησης, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.
Το E-Ray θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με τις τιμές να ξεκινούν από 104.295 $ για το κουπέ και 111.295 $ για το κάμπριο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης