Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα στο Λος Άντζελες, με αυτοκινητοβιομηχανίες από όλο τον κόσμο να επιδεικνύουν συναρπαστικά concept αλλά και νέα μοντέλα παραγωγής, τραβώντας τα παγκόσμια φλας πάνω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν ήταν η πιο μεγαλοπρεπής και εντυπωσιακή έκθεση αυτοκινήτου που έχει γίνει ποτέ, δεν έλειπαν μερικές καλές στιγμές και αποκαλύψεις που αξίζει να ξεχωρίσουμε. 

Porsche 911 Dakar
Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη νέα Porsche 911 Dakar είναι η τεράστια απόσταση της από το έδαφος καθώς είναι 50χλστ. μεγαλύτερη από μία 911 Carrera. Υπάρχει όμως και ένα σύστημα επιπλέον ανύψωσης που μπορεί να σηκώσει τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος άλλα 30χλστ. Μάλιστα σε αυτό το High Level mode, το όχημα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες μέχρι και 170χλμ./ώρα, ενώ από εκεί και πάνω χαμηλώνει αυτόματα. Το μοτέρ που χρησιμοποιεί το σύνολο είναι ένας twin-turbo κινητήρας 3λτ. ο οποίος αποδίδει 480 άλογα και 570 Nm ροπής ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο PDK. Σύμφωνα με την εταιρία το 0-100 έρχεται σε 3.4 δευτ. με την Porsche να ανακοινώνει πως θα κατασκευάσει συνολικά 2.500 μονάδες.

Subaru Impreza
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάστηκε η 6η γενιά του Subaru Impreza το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως hatchback σε τρεις εκδόσεις. Το νέο Impreza θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Base, Sport και RS. Στις δύο πρώτες το κινητήριο σύνολο είναι ένας τετρακύλινδρος boxer κινητήρας 2λτ. ο οποίος αποδίδει 154 άλογα και 197 Nm ροπής. Η πιο γρήγορη έκδοση RS ξεχωρίζει εμφανισιακά καθώς είναι πιο επιθετική με γκρι διακοσμητικά στοιχεία, 18άρες ζάντες αλλά και στάνταρ προβολείς LED, ενώ κάτω από το καπό διαθέτει τον τετρακύλινδρο boxer μοτέρ 2,5 λίτρων με ισχύ 185 αλόγων και 241 Nm ροπής. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και στάνταρ τετρακίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Drako Dragon
Σύμφωνα με την εταιρία, το Dragon είναι το ισχυρότερο και γρηγορότερο SUV που έχει φτιαχτεί ποτέ. Κίνηση παίρνει από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα παρέχουν συνολική ιπποδύναμη 2.000 ίππων. Χωρίς ακόμα να έχει αποδειχθεί τίποτα στην πράξη, το σύνολο λέγεται πως καταφέρνει το 0-96χλμ./ώρα σε 1.9δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα του αγγίζει τα 322χλμ./ώρα. Η μπαταρία που διαθέτει (χωρίς να έχει γίνει γνωστή η χωρητικότητα της) είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία μέχρι και 676 χλμ. Η τιμή του εντυπωσιακού μοντέλου είναι στα 290.000 δολάρια με την εταιρία να δέχεται παραγγελίες, αν και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν λίγο πριν το 2026.

Genesis X Convertible Concept
Η Genesis παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Los Angeles το νέο concept car της με την ονομασία X Convertible και εντυπωσίασε του πάντες με τη σχεδίαση αλλά και την ιδιαίτερη οροφή του. Η συγκεκριμένη είναι πτυσσόμενη και ακόμα και όταν είναι κλειστή, επιτρέπει στους επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν μπλε ουρανό ή έναστρες νύχτες, καθώς μεγάλο μέρος της είναι διάφανο. Η αεροτομή ducktail στο πίσω μέρος και οι κοντοί μπροστινοί/πίσω πρόβολοι έρχονται κατευθείαν από τα πρωτότυπα X και X Speedium Coupe.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης