Έπειτα από το Tesla Cybertruck και το Hummer EV, μία ακόμη αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο pick-up.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη Nikola Motors, μια νεοσύστατη κατασκευάστρια που έχει παρουσιάσει ήδη δύο οχήματα. Το φορτηγάκι, το οποίο θα λανσαριστεί με το όνομα «Badger», έχει μήκος σχεδόν έξι μέτρα, πλάτος 2.180 χλστ. και ύψος 1.870 χλστ. Η ικανότητα ρυμούλκησης ξεπερνά τα 3.600 κιλά και το πλάτος του χώρου φόρτωσης ανέρχεται στα 1.560 χλστ.

Τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 455 ίππων, οι οποίοι μπορούν να φθάσουν ακόμη και τους 906 ίππους. Η ροπή του είναι στα 1.330 Nm, με τα πρώτα 96 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 160 kWh και η αυτονομία αγγίζει τα 483 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο θα υπάρξει και μία ακόμη έκδοση που συνδυάζει το ηλεκτρικό σύνολο με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Σε αυτή την περίπτωση, η αυτονομία μπορεί να φθάσει τα 966 χιλιόμετρα.

Όπως υποστηρίζει η αμερικανική εταιρεία, το Badger μπορεί να κινηθεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες και με θερμοκρασίες έως -29 βαθμούς Κελσίου χωρίς να επηρεάζεται το ηλεκτρικό σύνολο και η απόδοση της μπαταρίας.

Οι παραγγελίες για το Nikola Badger θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης