Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Νομίζετε ότι έχετε μια κομψή καρέκλα γραφείου; Οι άνθρωποι της VW στη Νορβηγία έρχονται να μας δείξουν πως θα είναι πιθανότατα οι καρέκλες του μέλλοντος, οι οποίες υιοθετούν πολλές τεχνολογίες που συναντάμε στα σημερινά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί θα λέγατε λοιπόν για ηλεκτροκίνηση, θέρμανση, στερεοφωνικό, προβολείς ακόμα και κάμερα οπισθοπορείας στην επόμενη καρέκλα σας; Και αυτά δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που διαθέτει η συγκεκριμένη.

Είναι προϊόν της Volkswagen Commercial Vehicles στη Νορβηγία, και ναι, είναι πραγματικό. Ονομάζεται απλά καρέκλα, έχει τελική ταχύτητα 19χλμ./ώρα χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, οι οποίοι διαθέτουν ζάντες αλουμινίου τεσσάρων ιντσών. Πλήρως φορτισμένη παρέχει αυτονομία 11χλμ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μόλις καθίσει στο κάθισμα και δεθεί (φυσικά υπάρχει μια ζώνη ασφαλείας), ο πιλότος αυτής της πολυτελούς καρέκλας έχει κυριολεκτικά μια σειρά από εξοπλισμό σε κοντινή απόσταση. Οι προβολείς LED και τα φώτα λάμπουν στους σκοτεινούς διαδρόμους. Μια κόρνα ειδοποιεί τους απρόσεκτους συναδέλφους που κουτσομπολεύουν στην άκρη του γραφείου, ενά εάν αυτό αποτύχει, ανοίξτε το στερεοφωνικό και ενοχλήστε τους να συμμορφωθούν. Σε σπάνιες περιπτώσεις που αρέσει η μουσική σας στους συναδέλφους, η καρέκλα έχει επίσης φώτα πάρτι που αναβοσβήνουν. Και αν τα πράγματα είναι πραγματικά διασκεδαστικά, υπάρχει ένας κοτσαδόρος στο πίσω μέρος για να ρυμουλκήσετε βαρέλια μπύρας.

 

Μέσα από όλα αυτά, ένα σύστημα infotainment σας κρατά ενήμερους για το τι συμβαίνει με την καρέκλα. Αυτό περιλαμβάνει αισθητήρες 360 μοιρών και μια κάμερα οπισθοπορείας. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης