Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιστορική λέσχη Automobile Club de France είναι ένα θρυλικό κλαμπ όπου για πάνω από 129 χρόνια συγκεντρώνονται οι λάτρεις του αυτοκινήτου στη Γαλλία. Εκτός από την αγάπη για τα τετράτροχα, τους ενώνει και η νοοτροπία πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να γίνει μέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δραστηριότητές τους στο παρελθόν αφορούσαν κυρίως τον κόσμο των αγώνων, όπως ο 24ωρος αγώνας Le Mans, το Grand Prix και άλλα, ενώ η έδρα του είναι ένα μεγάλο κτίριο, που βρίσκεται στη διάσημη Place de la Concorde στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εγκαταστάσεις του είναι υπερλούξ με βιβλιοθήκη, τραπεζαρία αμφιθέατρο, μπαρ, βεράντα στον τελευταίο όροφο και πισίνα ενώ συνολικά μετρά πάνω από 2.000 μέλη με μέσο όρο ηλικίας 55 έτη. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με την αυτοκίνηση με εξαίρεση μερικά κορυφαία μέλη όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares.

Από την ημέρα δημιουργίας του συλλόγου, απαγορεύεται σύμφωνα με το καταστατικό να γίνουν μέλη γυναίκες και ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου Λουί Ντεσάνζ, 74 ετών, δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την παράδοση ενώ δήλωσε: «Νομίζω ότι τα τρία τέταρτα των περίπου 2.000 μελών μας δεν θέλουν αυτό να αλλάξει, και είμαι πολύ δημοκρατικός για να επιβάλω κάτι που δεν θέλουν.

Το ίδιο το Automobile Club de France στην πραγματικότητα δεν έχει επίσημη ισχύ στον γαλλικό κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά κανείς δεν υποτιμά τη δύναμη του λόμπι που διαθέτει τόσους πολλούς πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης