Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H Porsche παρουσιάζει το νέο της project με την ονομασία «Dream Big». Η νέα συνεργασία με τον Σκωτσέζο καλλιτέχνη Chris Labrooy, φέρνει μια ιδιαίτερη παγκόσμια πρωτοβουλία στη Βόρεια Αμερική, η οποία εστιάζει στο θέμα των ονείρων με έργα τέχνης σε μεγάλα πολιτιστικά κέντρα. Το γλυπτό του Labrooy απευθύνεται στο παιδί του καθενός και προκαλεί τους θεατές να ονειρεύονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Dream Big» θα προβληθεί στην παραλία του Μουσείου Τέχνης Pérez του Μαϊάμι (PAMM) από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Το κεντρικό στοιχείο του «Dream Big» είναι μια λευκή Porsche 911 Carrera η οποία βρίσκεται στο χέρι μιας μεγαλύτερης φιγούρας που φοράει ένα κράνος οδηγού αγώνων, και κάνει το Coupé να μοιάζει με αυτοκίνητο-παιχνίδι. Το έργο τέχνης είναι ένας φόρος τιμής στα όνειρα της παιδικής ηλικίας. Με παιχνιδιάρικο τόνο, η συγκεκριμένη έκθεση έχει σκοπό να εμπνεύσει τον θεατή να αναρωτηθεί πού θα τον οδηγήσουν τα όνειρά του.

Ο ψηφιακός καλλιτέχνης και θαυμαστής της Porsche Chris Labrooy δημιούργησε αρχικά το «Dream Big» μέσω CGL και στη συνέχεια το μετέφερε στην πραγματικότητα. Το έργο τέχνης είναι επίσης μια αναφορά σε ένα έργο της Porsche στον εικονικό κόσμο που θα παρουσιαστεί στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Robert Ader, Chief Marketing Officer (CMO) της Porsche, δηλώνει:

«Η Porsche ενσαρκώνει την εκπλήρωση των ονείρων. Με την πρωτοβουλία μας «The Art of Dreams», θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κάνουν ακριβώς αυτό – να ονειρεύονται. Θέλουμε όμως επίσης να υποστηρίξουμε καλλιτέχνες και να κάνουμε αυτά τα εξαιρετικά έργα προσβάσιμα στο κοινό. Στις ΗΠΑ, ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε την κοινότητα της τέχνης και του σχεδιασμού είναι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Τέχνης του Μαϊάμι, όταν η δημιουργική καρδιά του κόσμου χτυπά στη Φλόριντα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε την πρώτη μας εμφάνιση εκεί».

Όσον αφορά το «The Art of Dreams» τον Οκτώβριο του 2021, η Porsche κυκλοφόρησε μια σειρά διαδραστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων σε μεγάλες πόλεις. Ένα έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Cyril Lancelin ξεκίνησε τα πράγματα στο Παρίσι. Η εγκατάστασή του «Remember your dreams» εκτέθηκε αργότερα επίσης στη Σιγκαπούρη. Ακολούθησε τον Ιούνιο του 2022 η εγκατάσταση «Everywhereness» από τη Ruby Barber (Studio Mary Lennox, Βερολίνο) στην Εβδομάδα Σχεδίου του Μιλάνου. Αυτό το έργο τέχνης με έναν λαβύρινθο από άγρια τριαντάφυλλα και μια Porsche 911 S 2.4 του 1972 διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της φύσης, των ανθρωπογενών χώρων και της τεχνολογίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης