Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όταν το SSC Tuatara έκανε το ντεμπούτο του το 2020, σόκαρε τον κόσμο αποκαλύπτοντας τον πανίσχυρο κινητήρα του και δοκιμάζοντας κατευθείαν να θέσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας λοιπόν τον V8 κινητήρα 5.9λτ. το σύνολο αποδίδει 1.750 ίππους και εξαιτίας του χαμηλού του βάρους αλλά και της εξαιρετικής αεροδυναμικής, δίνει συνεχώς τη μάχη για την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε εργοστασιακό όχημα. Όταν φυσικά διαβάζεις ότι ένα μοντέλο έχει 1.750 ίππους, ούτε έχεις στο μυαλό σου να τους μετρήσεις σε ένα δυναμόμετρο, ούτε σκέφτεσαι πως μπορεί να είναι και… παραπάνω στην πράξη.

Η Nelson Racing Engines αποφάσισε να μετρήσει την πραγματική ιπποδύναμη του μοντέλου με την SSC North America να ανεβάσει αντίστοιχο βίντεο στα social και φυσικά να γίνεται viral. 

Παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αλόγων, όλα δείχνουν πως ο κινητήρα έφτασε τους 1.890 ίππους, ξεπερνώντας κατά πολύ το επίσημο νούμερο που ανακοινώνει η εταιρία μαζί με τα εργοστασιακά χαρακτηριστικά του συνόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η SSC δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε αυτό το σημείο, καθώς το Tuatara εξακολουθεί να αναγνωρίζεται επίσημα ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με μέσο όρο 455,3 χλμ./ώρα. Σε αυτή την «μάχη» για το ταχύτερο μοντέλο στον κόσμο οι μεγάλοι αντίπαλοι του είναι οι Hennessey Performance και η Koenigsegg με την Bugatti να ανακοινώνει πρόσφατα πως δεν έχει στόχο να κυνηγήσει νέο ρεκόρ, καθώς μία ειδική Chiron «έπιασε» τα 490.4χλμ./ώρα.

Δείτε και την προσπάθεια κατά την οποία το μοντέλο έπιασε την υψηλότερη τελική, με τον οδηγό να λέει πως… ξεμείνανε από δρόμο, καθώς το μοντέλο είχε να δώσει παραπάνω.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης