Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Living Vehicle κατασκευάζει πολυτελή τροχόσπιτα και θέλει να αλλάξει την έννοια των διακοπών όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Θέλοντας να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ανεξαρτησία και ευκολία στους αγοραστές της, προσφέρει στα νέα RV της, την δυνατότητα να παράγουν μόνα τους νερό με ηλιακή ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό επιτυγχάνεται συλλέγοντας ατμοσφαιρικό αέρα ο οποίος μέσω ενός συστήματος που ρυθμίζει συνεχώς την θερμοκρασία, μετατρέπει τους υδρατμούς της ατμόσφαιρας σε νερό. Φυσικά υπάρχει και το απαραίτητο φιλτράρισμα (το οποίο περιλαμβάνει αφαίρεση μικροβίων, βακτηρίων και ιών), με το αποτέλεσμα να είναι 19 λτ. πόσιμου νερού ημερησίως.

Όλη η παραπάνω διαδικασία γίνεται πραγματικότητα με ενέργεια που συλλέγεται αποκλειστικά από ηλιακά πάνελς στην οροφή του οχήματος.

Το τρέιλερ της εταιρείας διατίθεται στάνταρ με 1.320 watt ηλιακής ενέργειας. Ως αναβαθμίσεις, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από συστήματα 2.600, 3.000 και 3.400 watt, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες μπαταρίες από 14,4 έως 57,6 kWh, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά οι ανέσεις που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό είναι δεκάδες, όπως παγομηχανή, φούρνος, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο, και οθόνη έως 32 ιντσών. Ανά πάσα στιγμή το γραφείο που υπάρχει μπορεί να χαμηλώσει και να δημιουργηθεί ένα queen size κρεβάτι. 

Το κόστος είναι στα 300.000 ευρώ και η αναμονή παράδοσης είναι στους 10 με 12 μήνες. Σίγουρα το ποσό είναι τεράστιο, όμως σε βάθος χρόνου ίσως ισσοδυναμεί με τα έξοδα διακοπών μιας ζωής. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης