Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini μόλις προχώρησε στην αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου μοντέλου της και δικαίως έχει τραβήξει επάνω της όλα τα φλας. Η νέα Revuelto είναι γεγονός και έρχεται με 1.000 ίππους και απίστευτες τεχνολογίες να «τρελάνει» τους απανταχού petrolheads.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καρδιά της ναυαρχίδας είναι ένας νέος V12 6,5 λίτρων, ο οποίος συμπληρώνεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες για να παράγει συνδυαστικά 1.001 ίππους. Η ισχύς φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός νέου οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ενώ διατίθεται και μια πλήρως ηλεκτρική λειτουργία για αυτό το plug-in υβριδικό. Χρησιμοποιεί ένα νέο μονοκόκ πλαίσιο που η Lamborghini λέει ότι είναι το πρώτο που έχει μπροστινή δομή αποκλειστικά από ανθρακονήματα. Παράλληλα ο οδηγός έχει 13 διαφορετικά drive modes να διαλέξει. 

Σε σύγκριση με την Aventador Ultimae, η Lamborghini λέει ότι η Revuelto είναι 61 τοις εκατό πιο αποδοτική και παράγει 66 τοις εκατό περισσότερη κάθετη δύναμη σε συνθήκες υψηλού φορτίου. Αυτό σίγουρα θα βάλει σε δοκιμή τα ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport, με διαστάσεις 265/35-20 μπροστά και 345/30-21 πίσω.

Μπορεί το μοτίβο Υ να υπάρχει στο εσωτερικό, αλλά είναι οι τρεις ψηφιακές οθόνες που κλέβουν την παράσταση. Ο οδηγός έχει μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών, με μια ακόμα 8,4 ιντσών στη μέση του καντράν, ενώ ο συνοδηγός  έχει μια στενή οθόνη 9,1 ιντσών που εμφανίζει επίσης ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το όχημα. Και οι τρεις οθόνες μπορούν να ενώνονται ψηφιακά για κοινή χρήση πληροφοριών, με τη Lamborghini να τονίζει τον ρόλο του συνεπιβάτη ως συγκυβερνήτη. Χειριζόμενος πράγματα όπως λειτουργίες κλιματισμού, πλοήγηση ή επιλογή μουσικής, ο οδηγός αφήνεται να εστιάσει στην οδήγηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα (0,3 δευτ. γρηγορότερα από την Aventador) τα 0-200 σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 350 χλμ/ώρα. Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.772 κιλά.

Επειδή το σύνολο διαθέτει πολλές νέες τεχνολογίες και αρκετές καινοτομίες που αξίζουν περαιτέρω ανάλυση, θα επιστρέψουμε σύντομα για μεγαλύτερη αναφορά στις λεπτομέρειες. Για την ώρα να σας πούμε πως δεν έχει ανακοινωθεί τιμή ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος της χρονιάς. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης