Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι ποδηλάτες γύρω από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο ισχυρίζονται ότι δέχονται επιθέσεις από αυτοκινητιστές που οδηγούν δίπλα τους και ανοίγουν τις πόρτες εν κινήσει για να τους χτυπήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα βίντεο μιας τέτοιας υποτιθέμενης επίθεσης, ένα γκρι Hyundai Elantra βρίσκεται πολύ κοντά σε μία ομάδα ποδηλατών και κάποιος από την πλευρά του συνοδηγού φαίνεται να ανοίγει και να κλείνει γρήγορα τη πόρτα του με βία απέναντι στους αναβάτες. 

Δύο ποδηλάτες τραυματίστηκαν σοβαρά σε παρόμοιες επιθέσεις, και σε δύο άλλες, οι ποδηλάτες ισχυρίζονται ότι τα οχήματα τους χτύπησαν με το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και όχι με την πόρτα, αναφέρει το Fox11. Μια αναβάτης, η Ellie Mead, είπε ότι δέχθηκε επίθεση το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, γύρω στις 8:00 μ.μ. από έναν οδηγό που πήγε μπροστά της και άνοιξε απότομα την πόρτα του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω οκτώ ράμματα και αυτό το μεγάλο τραύμα στο μέτωπό μου», είπε η Μιντ στο ρεπορτάζ. «Υπήρχε αυτό το γκρι σεντάν. Ένας επιβάτης από την πλευρά του συνοδηγού άνοιξε την πόρτα και επιβράδυνε το αυτοκίνητο. Το ποδήλατό μου χτύπησε ακριβώς μέσα του. Έπεσα στο έδαφος. Έφυγαν με το αυτοκίνητο. Καθώς έφευγαν, γελούσαν».

Συνολικά, 14 ποδηλάτες φέρεται να στοχοποιήθηκαν και οκτώ χτυπήθηκαν σε επιθέσεις που έλαβαν χώρα από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

«Μην κάνετε λάθος – αυτές ήταν βίαιες, στοχευμένες επιθέσεις με αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ως κυριολεκτικά όπλα», έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή του το East Bay Bike Party, η ομάδα που εφιστά την προσοχή σε αυτά τα περιστατικά. «Η χθεσινή νύχτα ήταν άλλη μια τρομακτική υπενθύμιση ότι οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να κάνουν τους δρόμους ασφαλείς για όλους».

Δυστυχώς, οι κίνδυνοι για τη ζωή των ποδηλατών είναι πολύ πραγματικοί. Το 2022, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά οκτώ τοις εκατό μεταξύ των Αμερικανών ποδηλατών. Αυτή ήταν μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμούς από ό,τι σημειώθηκε μεταξύ πεζών, μοτοσικλετιστών ή άλλων οδηγών.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης