Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έτοιμη να κλέψει όλα τα φλας είναι η Opel στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA Mobility) που θα ανοίξει τις πύλες του στις 5 Σεπτεμβρίου. Σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της αυτοκίνησης λοιπόν, η Opel θα είναι η μοναδική φίρμα από τις 14 συνολικά που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του κολοσσιαίου ομίλους Stellantis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του ομίλου δήλωσε με κάθε επισημότητα πώς Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Peugeot και Ram θα λάμψουν δια της απουσίας τους, ενώ η Opel, όχι μόνο θα δώσει το παρών, αλλά ετοιμάζει και εκπλήξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Opel θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της έκθεσης για να αναδείξει τα ηλεκτρικά της βήματα αλλά και να παρουσιάσει για πρώτη φορά το Astra Tourer Electric. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση πιθανότατα θα υπάρχει και το ανανεωμένο Corsa Electric ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια ενός τρίτου, άγνωστου μέχρι στιγμής μοντέλου.

Όσον αφορά το Astra Tourer Electric, το σύστημα κίνησης του θα αποτελείται από έναν ενιαίο ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά με 154 ίππους και 270 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται  από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh. Έχει αναφερόμενη αυτονομία 416 χλμ. και η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 30 λεπτά μέσω ενός γρήγορου φορτιστή DC 100 kWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το τρίτο μυστηριώδες μοντέλο, δεν υπάρχει καμία αναφορά, όμως οι φήμες θέλουν να είναι είτε ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Insignia είτε το αναγεννημένο Manta. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα φλας θα είναι στραμμένα στην Opel, την μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία – εκπρόσωπο του ομίλου Stellantis.
  
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης